EIP-1559

En av de mest kontroversielle oppdateringene i Ethereums historie aktiveres denne måneden. EIP-1559 oppdateringen har fått mye oppmerksomhet. Over tid har nemlig gjennomsnittsgebyret betalt av Ethereum-brukere, blitt for kostbart til at brukere ønsker å foreta små transaksjoner. EIP-1559 er en foreslått endring i måten brukere betaler gassoebyrer på Ethereum-nettverket. Helt konkret er det altså en mekanisme for prissetting av transaksjoner som vil sette opp et basisgebyr for hver blokk. Blokkkjeden brenner avgiften, og med det reduseres den totale tilførselen av Eter(ETH). Basisgebyret endres for hver blokk avhengig av etterspørsel. Resultatet er en drastisk reduksjon av Ethereum-minernes inntekter.

Blandet mottagelse

Det er blannede følelser når det gjelder oppgraderingen av nettverket i London. De fleste bekymringene er hovedsakelig angående transaksjonsgebyrer. Selv om Ethereum-miners er forberedt på Ethereum 2.0, reduserer denne oppdateringen inntektene betydelig. En annen bekymring er at Ethereum-mining kan bli sentralisert, ettersom kun de største minerne med de laveste utgiftene vil kunne oppnå profitt etter oppdateringen. Binance rapporterer at ekspertene hevder det er gode muligheter for at deflasjonsmekanismene(ved destruering av ETH-basisavgifter) vil øke prisen på ETH fremover.

Svært lite Ethereum tilbys

Santiment rapporterer at Ethereum eiere åpner måneden med den laveste prosentandelen av ETH som blir holdt på børser siden november, 2018. Prisen har gått opp over 15 prosent siste syv dagene. I skrivende stund handles Ethereum for rett over $2150. Det blir spennende å se hvordan markedet reagerer på vei mot Ethereum 2.0.

ETH / USD Tradingview.
COIN360. 3 Juli.
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.