President Nayim Bukele. (Gobinierno Danilo Martina, Flickr)

El Salvador vil godta Bitcoin som lovlig betalingsmiddel

El Salvador er på alles lepper etter at president Nayib Bukele, annonserte at det skal fremmes et lovforslag til nasjonalforsamlingen om å gjøre Bitcoin til et lovlig betalingsmiddel i landet. Per nå benytter landet seg av den amerikanske dollaren som offisiell valuta. BTC og USD vil være sidestilte om nasjonalforsamlingen godtar vedtaket.

Strike

Ved bruk av appen Strike, bygget på Bitcoin plattformen, skal landets innbyggere kunne sende og motta BTC gratis. Dette vil er et nyttig verktøy for en befolkning der det oppgis at 70% ikke har en bankkonto. På lang sikt kan dette ha en positiv effekt på landets økonomi ettersom at flere får muligheten til å spare, investere og handle.

President Nayib Bukele om vedtaket.
I etterkant av nyheten har det blitt kjent at landets innbyggere ikke må betale skatt på kapitalgevinst for Bitcoin.

Markedet har hvilepuls

En slik historisk hendelse er veldig positivt for sektorens retning. Allikevel kan det virke som at markedet knapt nok fikk puls av nyheten. Prisen har fallt 0,66% siste døgnet, og i skrivende stund handles Bitcoin til $36110,77.

Tradingview. BTC / USD 7. juni

Hva kan det skyldes?

Fraværet av volatilitet kan være sunn skepsis som grunner i manglende detaljer om vedtaket. På Twitter er debatten i gang om hvorvidt El Salvador har valgt den beste metoden. Under har jeg lenket tråden til den selverklærte hackeren Patrick Aljord, der han ytrer sin tvil ovenfor applikasjonen Strike. Land verden over vil følge nøye med på hvordan saken utarter seg.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.