Photo by SpaceX on Unsplash

$63,191

Verdens største kryptovaluta, Bitcoin, har de siste ukene fluktert jevnt og høyt på $50,000 nivået, samtidig som vi de siste dagene har fått oppleve etterlengtede gjensyn med $60,000 nivået. Helt til idag tidlig, da verdien skøt i været, og etablerte seg godt over $60,000 – opp i mot $63,000.

Bitcoin siste 12 timene

Bitcoin satt med det en ny all time high fra den gamle på $61,100 satt for rett under en måned siden, til $63,200, og fikk samtidig en markedsverdi på i underkant av $1,2 milliarder. Det gir en økning på 815% de siste 12 månedene, som Twitterprofilen Pomp melder.

Ethereum henger seg på

Kryptovalutaen tilhørende Ethereum-nettverket, Ether, opplever også svært glade dager. Tidlig lørdag morgen ble en ny rekord på $2190 satt – bare for å bli fulgt opp idag med en ny rekord på $2240. Det er en 4% stigning siste døgnet, og nesten 200% Year-to-date.

Ethereum siste fem dagene

I tillegg til Bitcoin og Ethereums nye rekordnoteringer, har de siste ukene bydd på verdiøkninger for mindre altcoins, som generelt har presert bedre enn Bitcoin. Dette har presset Bitcoins markedsdominans til det laveste nivået på over to år – “kun” 55%, som vist under:

Kvelden før kvelden

Begge disse rekordnoteringene kommer kun timer i forkant av den svært høyt etterlengtede børsnoteringen av Coinbase, som vi i forrige uke kunne lese at publiserte foreløpige Q1 tall. En omsetning på $1,8 milliarder var blant tallene. Coinbase’ verdsettelse er et svært usikkert tema, med analyser som varier mellom $19 milliarder og $230 milliarder.

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.