Jerome Powell, (Federal Reserve, Flickr, 2021)

Styringsrenten vedvarer

Onsdag kom det frem at den amerikanske sentralbanken holder styringsrenten nær null enn så lenge. Ved utgangen av 2023 er det varslet en potensiell heving av renten. Styreformann Jerome Powell unngikk å omtale de inflasjonsdrivende kvantitative lettelsene, men utrykte at årets inflasjon vil bli høyere enn forventet.

Markedets etterspill

Bitcoins unike egenskaper gjør den digitale valutaen til en solid inflasjonshedge. Ved første øyekast kan man da tenke seg at prisen på både gull og Bitcoin burde steget etter Powells uttalelser om en økning i inflasjon. Powell var derimot tydelig på at FED aktet å gripe inn dersom inflasjonen skulle være på vei ut av kontroll. I etterkant av pressekonferansen har markedet fått tid til å reagere. Vi observerer at gull har tatt et stygt fall sammen med andre mer risikobaserte ressurser som aksjer og andre commodities.

Gjennom uken har prisen på gull dalt med $100. Bitcoin faller ned fra sitt nivå på over $40.000 til ca $37.500 gjennom uken.

BTC/USD Tradingview.com
GOLD Tradingview.com
Peter Schiff er en velkjent forkjemper for gull, og motstander av Bitcoin
Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.