Prisen på kryptovalutaen chainlink, som har tickeren LINK, har siden begynnelsen av juli gått fra omtrent 4,50 dollar per token til rundt 8 dollar per token i dag, ifølge tall fra Coinmarketcap.

Dette er en økning på over 77 prosent. Faktisk nådde prisen på kryptovalutaen så høyt som 8,70 dollar i går ettermiddag, som er en ny prisrekord.

Samtidig har markedsverdien til kryptovalutaen også økt betydelig. I går ettermiddag nådde den 3 milliarder dollar, noe som betydde at chainlink passerte både litecoin og binance coin i markedsverdi.

Økt 2500 prosent siden lansering

Chainlink er en blokkjede som kryptovalutaen link (LINK) ligger på. Gjennom kryptovalutaen kan brukeren knytte smartkontrakter til for eksempel applikasjoner og betalingssystemer, samt utføre transaksjoner og bytte eiendeler med andre brukere uten å involvere en tredjepart.

Chainlink har vært en av altcoinsene som presterte best i 2019 og 2020. Siden den ble lansert i september 2017, har den steget med over 2500 prosent, skriver Cointelegraph.

Det antas at økningen i kryptovalutaens pris delvis skyldes den voksende “Defi”-industrien . Blant annet kan du “stake”, dvs. låse opp chainlink tokensene dine, på forskjellige “Defi”-plattformer og dermed få en relativt høy renteavkastning på sine kryptovalutaer.

Antallet Google-søk på “chainlink” har også økt den siste tiden i henhold til data fra Google Trends, skriver Cointelegraph.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.