RSI står for “relative strenth index” og er en indikator innenfor teknisk analyse som viser hvor stort moment en eiendel har. Indikatoren regner inn hvor mye og hvor raskt prisen på en eiendel har beveget seg den siste tiden. Formålet er blant annet å forsøke å se når markedstendensen skifter fra bull til bearmarked.

RSI er vanligvis gitt i et tall mellom 0 og 100. Det er vanligvis sagt at 50 er skillelinjen mellom et bearmarked og et bullmarked. Desto høyere siffer, desto større interesse for eiendelen.

Tilbake i positiv trend

Dersom indikatoren viser over 70 kan det også tyde på at eiendelen er overkjøpt, hvilket kan lede til at prisene går ned. På den andre siden, dersom indikatoren viser under 30, kan det være mulig at eiendelen er oversolgt, noe som kan føre til prisen øker.

Dersom man ser på RSI med ukentlig oversikt for bitcoin, som gir et mer langsiktig perspektiv, viser den nå rundt 65. Det er den høyeste noteringen siden januar 2018, hvilket var bare uker etter bitcoins høyeste notering noensinne, skriver Coindesk.

Bitcoin over 6,000 dollar

At bitcoins RSI nå viser 65 innebærer også at kryptovalutaen befinner seg i området som kalles for et bullmarked, altså at trenden på markedet er positivt. Den ligger dessuten over området 53-60 som var RSI-verdien under bullmarkedet i 2016 og 2017.

I 2014 og 2015 gikk ikke RSI-verdien over 60. Det var først i oktober 2015 at indikatoren gikk over det nivået noe som beviste at det fantes moment for et bullmarked. Etter det eksploderte bitcoin 8,000 prosent, samtidig som RSI-verdien holdt seg over 53.

Når bitcoin nå steget over 6,000 dollar, virker det som noe lignende holder på å skje, og så lenge RSI forblir over 53, er det langsiktige perspektivet på bitcoin prisen positiv, skriver Coindesk.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.