Hjem  »  Marked  »  Solana Ignition

Solana Ignition

Håvard Sæther
calendar 31,august 2021

Solana

De siste månedene har det virkelig gått varmt for handelsprisen til alt-coinen, Solana. Solana er en blokkkjede som tilbyr raske, sikre og kanskje viktigst skalerbare, desentraliserte apper og markedsplasser. Hittil kan systemet støtte 65.000 transaksjoner i sekundet.

Store forventninger og prisvekst

Prisen har ligget i et bredt spenn mellom $20.000 til $50.000 fra våren gjennom sommeren. Den ikke så altfor kjente altcoinen opplevde derimot et voldsomt rally i august som har tatt prisen til nye høyder. Denne enorme veksten kan deles opp i to etapper.

Solana bryter ut fra støttenivået i midten av august. Prisen mer enn dobler seg i det Solana gjør et hopp fra rundt $45 til ca $80. Økningen begrunnes med at Osprey Funds får godkjent et Solana fond av SEC. I tillegg får markedet beskjed om at Pyth Network ønsker å gå live på Solana sin proof-of-stake plattform. Denne institusjonelle eksponeringen bidrar til at stadig flere kaster seg over SOL tokens i håp om økt bruk, og prisen har steget med ca 216% på seks uker.

Tradingview. Solana / USD. 6 siste måneder.

Prisen finner støtte gjennom august helt til det igjen gjør et nytt stort hopp mot månedsskifte. Solana slipper en teaser på Twitter der det bygges spenning opp mot 31. august. I videoen ser vi en lighter brenne med fargene fra Solana logoen. Mange trekker linjer mellom flammen og en såkalt “burn” av Solana tokens. Det er ikke nødvendigvis riktig.

Som Cointelegraph sier, så må SOL som en offentlig blokkjede bidra til å holde staking og transaksjonskostnader under kontroll. Protokollen brenner deler av transaksjonskostnadene den samler inn for å holde SOL tilbudet begrenset mot den 500,000,000 SOL utstedelsen.

The sky is the limit. What will you launch?

Basert på teksten Solana publiserte på landingssiden er det mer sannsynlig at den store hendelsen er et event som varer fra 31. august til 8 oktober. Mer konkret vil dette være et event for desentraliserte applikasjoner eller NFT skapere. Solana har vist sin nytte som NFT plattform tidligere. I midten av august ble kolleksjonen Degenerate Apes utsolgt på under 8 minutter. NFT kolleksjonen bestod av 10.000 bilder av tegneserie-aper og tjente inn 96.000 SOL totalt. Ved salget var samlet verdi på $5,9 millioner.

Forventingene sender SOL enda høyere, og vi ser nå at SOL handles for rundt $119.

Tradingview. Solana / USD. 5 siste dager.
Back