Bitcoinprisen har ligget stille lenge nå. Spørsmålet er imidlertid om denne stillheten kan endre seg i den ikke altfor fjerne fremtiden.

I hele forrige uke lå bitcoinprisen rundt 9250 dollar – med en topp på 9479 dollar forrige onsdag og en bunn på 9053 dollar forrige fredag morgen.

Og i det prisområdet virker det som verdens største kryptovaluta fortsetter å ligge i.

I skrivende stund handles bitcoin for rundt 9106 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

Synkende handelsvolum og volatilitet

Ser du enda lenger tilbake i tid, har bitcoinprisen, selv da, vært ganske stillestående. Spørsmålet er imidlertid om denne stillheten kan endre seg i den ikke altfor fjerne fremtiden.

Bitcoins handelsvolum fortsetter nemlig å synke samtidig som kryptovalutaens volatilitet nylig nådde sitt laveste nivå siden 2017. Dette er vanligvis noe som bekymrer investorene, spesielt hvis det har pågått i lang tid.

Nå viser data fra analysesiden Cryptoquant at også tilstrømningen av bitcoin til kryptobørser økte kraftig på onsdag, noe som kan indikere at bitcoin investorer ønsker å ha mulighet til å selge kryptoen sin på kort varsel.

Kan komme store salg

På grunn av dette, og det faktum at bitcoinprisen ikke viser noe styrke da den kryper stadig nærmere støtten som ser ut til å eksistere på 9000 dollar, advarer Cryptoquant nå at det kan komme store salg av bitcoin fra investorer på disse kryptobørsene.

Dette kan i sin tur få bitcoinprisen til å falle kraftig, ifølge analysesiden.

Hvis du ser på alle de store kryptobørsene, er innstrømningen av bitcoin imidlertid ikke på samme nivåene som i mars – da bitcoinprisen krasjet .

Dette kan indikere at investorer heller vil holde på kryptovalutaene sine i stedet for å selge dem, skriver Cointelegraph.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.