Bitcoin åpnet forrige uke (uke 33) rundt 11,500 dollar og stengte rundt 10,400 dollar. Kryptovalutaen handles for øyeblikket til rundt 10,700 dollar etter at kjøperne trykket opp prisen enda høyere. Neste motstand ser jeg rundt 10,800 dollar til 11,100 dollar, før vi kan gå lavere.

Det som er spennende er at Bakkt ser ut til å lansere sine bitcointerminaler den 23. september. Spekulantene som vil at bitcoin skal øke i pris har nå fått fornyet energi, og siden disse nyhetene kom har prisen fått luft under vingene og økt over 1,000 dollar.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Som jeg skrev i min artikkel fra mandag den 12. august var det lave handelsvolumet et tegn på at en større bevegelse var i gang. Vi befant oss dessuten i en triangel som ved utbrudd skulle gi oss ukens retning.

Prisen brøt ut nedover og falt fra rundt 11,200 dollar helt ned til 9,500 dollar på to dager. Det er et fall på rundt femten prosent.

“Nå begynner prisen å komme seg”

Nå begynner prisen å hente seg inn igjen og det er veldig vanlig at tidligere støttenivåer testes. Dette vil innebære at vi kan se bitcoinprisen tar seg opp til 11,200 dollar, og skulle den motstanden holde, kan vi se betydelige lavere priser igjen.

Skulle vi derimot bryte gjennom er 12,000 dollar igjen et sannsynlig nivå. RSI-indikatoren begynner også å nærme seg overkjøpte nivåer, som oppstår når linjen beveger seg over det blå området, noe som kan oppstå når prisen er 11,200 dollar.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Jeg nevnte også i mitt forrige innlegg at hulrom vanligvis fylles av CMEs graf over bitcoinfutures. Det skjedde også denne gangen, og jeg venter fortsatt på at gapet på 8,500 dollar skal fylles. Det gjenstår å se når dette skjer.

Grunnen til at jeg synes det er interessant å se på grafen over CMEs graf over bitcoinfutures er fordi disse gapene fylles over 90 prosent av gangene, noe som betyr at vi får en god indikasjon på hva som kommer.

Betyr det at det kommer til å skje? Ikke i det hele tatt, men jeg liker å ha sannsynligheten på min side.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Det siste jeg vil nevne er den velkjente “Fear and greed”-indeksen. Da prisen per bitcoin falt under 10,000 dollar, falt indeksen også til “extreme fear”, noe jeg vanligvis ser på som et godt kjøpssignal.

Som Warren Buffet sier: “Sell when people are greedy and buy when people are fearful”. Enklere sagt enn gjort, men det er en veldig god regel å forholde seg til.

Som alltid, husk også at dette bare er mine egne tanker og skal ikke ses på som finansiell rådgivning.

Ha en god handelsuke!

Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017. Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som vil lære deg mer holder Dennis et webinar den 10. september klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.