Sent mandag kveld senket den amerikanske sentralbanken styringsrenten for andre gang på to uker – denne gangen til området mellom 0 til 0,25 prosent, ifølge en pressemelding.

Rentekuttet koordineres med blant annet den europeiske sentralbanken og den japanske sentralbanken.

I tillegg vil Federal Reserve pumpe penger inn i det finansielle systemet i et stort nødhjelpsprogram. Dette gjøres ved å kjøpe statsobligasjoner til en verdi av 700 milliarder dollar.

Skal dempe effekten av korona-pandemien

Hensikten med alle tiltak er å støtte økonomien og dempe de negative økonomiske konsekvensene av korona-pandemien.

– Det finnes omtrent like mange analyser og spekulasjoner om hva som skjer i sporene etter korona som det er tilskuere. Det er vanskelig å vite noe som helst med sikkerhet, nå som store bekymringer og negative nyheter dukker opp tettere enn jeg noensinne har vært borti tidligere, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Utløst børsras

Tiltakene ser imidlertid ikke ut til å ha en positiv effekt på verdensmarkedene, snarere tvert imot. Børsene over hele verden har siden nyhetene kom vist store nedganger.

Oslo børs var mandag nede på hele minus ti prosent, men var ved stenging «bare» ned 5,34 prosent.

Ekspert: Kan være begynnelsen på en reell finanskrise

Kryptomarkedet har også gått ned. Tirsdag formiddag lå bitcoinprisen på rundt 5300 dollar, ifølge tall fra Bitstamp.

– Jeg tror vi ser begynnelsen på en reell finanskrise, og i slike situasjoner bruker eiendeler som gull og sølv, og til og med bitcoin, å bli sett på som sikre havner, men vi ser nå at dem er i fritt fall. I 2008 falt for eksempel gull 30 prosent i løpet av første halvår, men gikk deretter opp igjen da resten av markedene fortsatte nedover, sier Totte Löfström.

Han understreker at det finnes ting som du som investor kan gjøre for å redusere viktigheten av tidspunktet når du begynner å kjøpe deg inn i markedet.

– Du kan bruke en metode der du kjøper for en liten del av kryptoporteføljen din, kanskje 20 prosent, ved visse intervaller, for eksempel ved hver nedgang. Da vil din snittpris være lavere enn hvis du kjøper for alt med en gang og deretter blir tvunget til å bli med hele veien ned til kurven begynner å gå opp igjen, sier Totte Löfström.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Analyse: ICO-døden er et faktum – her er den nye løsningen som vokser raskest

Initial coin offerings (ICO’er) eksploderte i 2017 og 2018, men har interessen sunket? Investorer vender nå blikket mot security token offerings (STO’er), initial exchange offerings (IEO’er) samt “Reverse ICO’er”, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Analyse: Forvent en nedgang før bitcoinprisen stiger opp igjen

Det er ikke umulig at bitcoin prisen faller ned og snur ved 4,200 dollar før vi ser en videre oppgang, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.