Hjem  »  Meninger  »  Bitcoin sin suksess er et faktum

Bitcoin sin suksess er et faktum

Sofia Blikstad
calendar 23,april 2021

Med en pris som stadig når nye høyder, kan argumentene for Bitcoin virke så åpenbare at de ikke trenger å gjentas. Jeg vil derfor forsøke å forklare deg hvorfor det haster å ta i bruk den vinnende Bitcoin-strategien for å hindre at du går glipp av en unik mulighet i livet.

Denne vinnende strategien er selvfølgelig å kjøpe Bitcoin for så å bli en HODLer.

Trading er en dårlig ide

Etter å ha oppdaget Bitcoin, er det mange som øyner en mulighet for å maksimere fortjeneste ved hjelp av volatiliteten. Ikke lur deg selv. Trading kan ikke improviseres.

Skulle du falle i tradingfellen vil du møte hard konkurranse fra profesjonelle som er bedre enn deg. Du vil spille i hendene på folk som kan manipulere markedene og som har strategisk informasjon du ikke har tilgang til.

Du kommer til å tape. Så trading er bare å gi opp.

Så hvorfor leser jeg dette? Hvor er den hemmelige trylledrikken som gir meg millioner over natten mens jeg ferierer på min private yacht utenfor kysten av St. Barths?

Og svaret er …

Den eksisterer ikke. Glem alt du har lært på Tiktok.

Invest in the best and forget the rest

Nå som det er klart at trading er en dårlig idé, forstår du at du må investere.

For å sitere et kjært uttrykk fra Ray Dalio: “Cash is Trash”. Dette gjelder desto mer når vi står ovenfor en stor monetær inflasjon, slik tilfellet er i 2021.

Du må derfor investere, eller alternativt se verdien av pengene dine sakte smelte som snø i solen. Det nåværende monetære og finansielle systemet tilrettelegger for et sakte men sikkert verdifall.

Du må derfor investere. Punktum.

Vær forberedt på å bli overveldet av det brede spekteret av muligheter, men ikke la deg distrahere.

Bitcoin! Ethereum! Cardano! Doge! – spent! forvirret! jeg vet ikke!

Det er overalt. Kollegene dine diskuterer det, vennene dine diskuterer det, bestemoren din diskuterer det.

Jeg googler «hvordan tjene penger på krypto», ser på YouTube-videoer som lover meg «1000% avkastning på x altcoin» og «hva er neste Bitcoin».

Ok. Nå er jeg klar. To the moon!

På tide å si farvel til studielånet mitt om noen måneder. Jeg skal ta et forbrukslån, makse ut kredittkortet mitt og kjøpe alle disse shitcoinene (synonym for altcoins). Tross alt er dette de neste Bitcoinene som vil gjøre meg rik.

Vel …

Sannheten er at begrepene «billig» og «dyrt» er meningsløse når det gjelder krypto; prisen er ikke en refleksjon av kontantstrømmen eller nytteverdien, men snarere et mål på hvor bredt adoptert den har blitt for de forskjellige rollene penger har.

Det spiller ingen rolle om du investerer 100 kroner eller 10 millioner kroner, hold deg til det grunnleggende. Jeg ser alt for mange klore seg fast i Ripple fordi de tror de kan «kjøpe mer». Ha en ting klart: billigere enhetspris gjør ikke prosjektet «billigere».

Før eller siden vil du forstå at du må takke nei til alt som ikke er Bitcoin.

Du vil forstå at Bitcoin er langt mer enn en investering, men den beste spareteknologien i verden. Ikke la deg distrahere og end opp fanget midt i søppelfyllingen, så alt du sitter igjen med er en pose med digitale peanøtter.

Spekulasjon er en funksjon, ikke en feil

Den spekulative naturen til Bitcoin er en ressurs, ikke en svakhet.

I det den første bølgen av institusjonelle investorer entret markedet på sporet av høy volatilitet, banet de vei for den neste bølgen av investorer som ønsket mer stabilitet og tillit til markedet. Spekulanter baner vei for både investorene (store of value) og brukerne (medium of exchange), og alle gruppene jobber sammen for å stabilisere prisen.

Mange påstår at Bitcoin kun er et spekulasjonsmiddel. De forstår ikke de mindre åpenbare samfunnsfordelene Bitcoin tilbyr. Men la dem holde på, de trenger ikke å forstå det.

Historisk sett har det tatt flere tiår før selskaper er verdt én billion dollar; for Bitcoin tok det kun tolv korte år nå en slik milepæl. Det skjer noe veldig ekte her, og de som ignorerer det vil sannsynligvis hjemsøkes av betydelig anger i fremtiden.

For hver Bitcoin-syklus utvikler revolusjonen seg sterkt

Bitcoin opererer i fireårs sykluser som begynner med en halvering. Denne hendelsen er halveringen av BTC-belønningen tildelt miners som korrekt validerer en blokk med transaksjoner.

Hvis du tar deg tid til å studere Bitcoins sykluser så langt, vil du legge merke til et grunnleggende mønster:

  • Tidligere kritikere blir Bitcoin-fans. I slutten av 2013 spådde Michael Saylor Bitcoins død. I 2020 ble han en Bitcoin-maksimalist på vegne av seg selv og selskapet sitt.
  • Profetiene fra Bitcoin-maksimalistene blir til sannhet. Som sådan oppfordrer jeg deg til å lese om hva Pierre Rochard har sagt i årevis.
  • Bitcoin-prisen fortsetter å stige. Toppene blir stadig høyere, og det samme gjør bunnene. En Bitcoin ville kostet deg $0,0008 da den for første gang kunne handles mot amerikanske dollar i 2010. I dag har Bitcoin-prisen nådd $ 60K.
  • Sikkerheten til nettverket fortsetter å styrke seg som demonstrert av den konstante økningen av hash-raten.

Enkelte kritiserer Bitcoin ved å hevde at det kun har blitt en ‘store of value’. Disse menneskene forstår ikke at masseadopsjonen av Bitcoin som betalingsmiddel kun er andre fase.

Den første er å se Bitcoin bevege seg forbi gull som en verdibeholdning generalisert for allmennheten. Når dette er et faktum, vil fase to forekomme ganske naturlig.

Velg i stedet å omfavne Bitcoin for det den gjør best akkurat nå: å beskytte formuen din mot inflasjon uten risikoen for sensur. Smør deg med tålmodighet og stol på nettverket av utviklere som stadig forbedrer Bitcoin i vente på de geopolitiske og makroøkonomiske utfordringene som ligger foran oss.

Tiden er nå

Suksessen til Bitcoin er et faktum. Det vil du innse før eller siden, slik alle de tidligere motstanderne av Bitcoin har gjort.

I stedet for å kaste bort tiden din på å kjempe mot Bitcoin-revolusjonen og hive deg på miljøspørsmål du ikke forstår, er det beste du kan gjøre å omfavne den. For å gjøre det kan du med fordel benytte deg av noen enkle råd.

GJØR:

  • Dollar-cost-average.
  • Stikk hodet opp av sanden og se hva alt oppstyret handler om. Forsøk å flytte verdier fra en adresse til en annen, opplev friheten av å ikke være bundet til banken eller en mellommann. Vær forberedt på å bli frustrert fordi UI/UX har en liten vei å gå, men finn trøst i at du er en del av noe revolusjonerende.
  • HODL uansett hva

IKKE GJØR:

  • Invester mer enn du har råd til å tape.
  • Invester alt på en gang, og
  • IKKE avvik fra planen din.

Denne strategien har vært lønnsom 100% av tiden siden Bitcoin ble opprettet.

Så kom inn, vannet er varmt. Har du spørsmål eller trenger støtte til å takle volatiliteten så ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Back