Hjem  »  Meninger  »  Dette kan trigge kryptovekst!

Dette kan trigge kryptovekst!

Richard Paulsen
calendar 12,juni 2019

Denne teksten har jeg gledet meg til å skrive. Årsaken er at viktige faktorer er i ferd med å modnes slik at flere millioner mennesker blir introdusert for krypto det neste året, gjennom lanseringsklare produkter og tjenester.

Skeptikerne har i lang tid hevdet at mange av prosjektene som lanserte tokens og coins i 2017 og 2018 enda sliter med å vise markedet hva de lovet å levere. Disse ambisiøse prosjektene hentet i mange tilfeller flere titalls millioner av dollar, men veien frem til masseadopsjon er naturligvis lang.

Kryptomarkedet trenger å finne sine “killer-apps”, de som får nye mennesker til å bruke krypto fordi tjenesten som blir levert er overlegen alt de har vært vant til tidligere. Bitcoin maksimalistene vil kanskje hevde at Bitcoin er “the killer app”, men her skal jeg belyse hvordan vanlige folk snart kommer til å bruke tokens og coins i dagliglivet. Uten kanskje å tenke på det.

Betaling

Innhold i artikkelen

Facebook skal senere denne måneden lansere sin coin, som skal integreres i deres annonsesystem, messenger og WhatsApp. Ryktene skal ha det til at du vil få renter på coins du har stående og nærmest kostnadsfritt overføre penger mellom brukere. Her får Vipps og andre banksystemer en stor utfordrer.

Vi har også lest denne våren om nye nettlesere med wallets inkludert som extention. Alle har fått med seg HTC og Samsung sine løsninger for å oppbevare krypto tilknyttet telefonen sin, og hva dette vil gjøre for mikrobetalinger.

Apropos mikrobetalinger. Husker dere LightningTorch? Fakkelen som gikk fra person til person på Twitter med små og øyeblikkelige betalinger. Lightning er en skaleringsløsning bygget oppå Bitcoin, som muliggjør strømming av penger i sanntid og har økt i popularitet det siste året.

Gaming

Nylig kunne vi lese at franske Ubisoft skal utvikle spill basert på blockchainløsninger. Dette kommer i kjølvannet av til dels store spillprosjekter som benytter seg av non-fungible tokens. Ta for eksempel Cheese Wizards, som nærmest har blitt en farsott i kryptomiljøet. Jeg har i lang tid ment at spill og samleobjekter er et svært godt bruksområdet for blockchain. Det øker graden av personalisering, og muligheten for spillerne å tjene penger.

Lån

Desentralisert finans og finansialisering av krypto har virkelig kommet for å bli. Har du hørt Kryptografen Podcast, har du garantert fått med deg BlockFi, en sentralisert løsning med et gunstig rentetilbud til brukerne. Her kan du sette inn krypto og få opp til 6% rente, fordi BlockFi låner ut denne kryptobeholdningen videre, men garanterer for ditt innskudd. MakerDAO og sin Dai coin, er en desentralisert løsning, som gjør det mulig å låne tokens med kryptovaluta som sikkerhet. Dette prosjektet har økt utlånsvolumet sitt med 20% i hver av de siste tre månedene.

Handel

I begynnelsen av juni fikk Norwegian Block Exchange godkjent registreringen hos Finanstilsynet slik at de snart kan lansere sin kryptobørs. Den uttalte planen er å skape et likvid marked, slik at de på et senere stadium kan selge flybilletter med oppgjør i krypto. Flyselskapet har sett seg lei på at Visa og Mastercard tar høye betalingsavgifter.

Det er flere store selskaper som nå ser muligheter i å eie sitt eget økosystem eller tilby kryptobetaling. Eksemplene er Starbucks, Krogers, Birks Group og japans største netthandelbutikk Rakuten.

Konklusjonen må være at vi kommer til å se et skifte de nærmeste årene. Fra “early adopters” til masseadopsjon i kryptomarkedet. Det kommer som et resultat av bedre tjenester og produkter, levert av både nye og etablerte selskaper.

Back

Innhold i artikkelen