Finansbransjen utdanner kryptoinvestorer

Richard Paulsen
Oppdatert 21,januar 2021

I går kunne vi lese at BlackRock i det stille har endret mandat i flere av fondene sine, slik at de kan ta posisjoner i Bitcoin futures. Det trenger ikke å bety at de vil bli massive kjøpere eller selgere, men at produktet har blitt så relevant at verdens største investor ikke kan sitte å se på at andre skaffer seg fordeler i et fremvoksende marked.

Nå har vi mest sannsynlig kommet forbi nivået der kun er særinger og spesielt interesserte som ønsker å involvere seg i kryptovaluta. Det var selvfølgelig stort da Michael Saylor i MicroStrategy satte de første Bitcoins på sitt børsnoterte selskap, men alle som nå har fått overdose av Mr. Saylor i sosiale medier forstår at han er en Bitcoin messias. Ikke alle kommer til å være like gira som han, vi trenger bredden av alle mulige investorer.

Når alle trekker i samme retning

Da er det fint å tenke på at meglerbransjen gjør det de er satt til verden for å gjøre; Hente kapital til vekstselskaper og utdanne investorer gjennom analyse og presentasjoner.

Når for eksempel Coinbase skal på børs senere i år, vil det bli avholdt hundrevis av presentasjoner for de største fondene og institusjonene i verden. Da vil Brian Armstrong eller hans CFO, stå sammen med en analytiker eller corporate banking ansatt fra et stor meglerhus, og fortelle hvorfor kryptovaluta har kommet for å bli, hvorfor det skal vokse og hvorfor investorene bør involvere seg.

Det samme ser vi på de mindre transaksjonene her i norden, når for eksempel NBX eller oss i Arcane henter penger, så skjer det i møte med tradisjonell finans og investorer som får servert innsikt om kryptovaluta. Zafello i Sverige er også et eksempel, og det vil komme enda flere.

“When the ducks are quacking, feed them”

CEO i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen, presenterte på Oppenheimer sin blockchain dag sammen med mange andre spennende kryptoselskaper. Publikumet var deres hedgefondkunder og store investeringsselskap.

Plutselig er krypto ikke “fremmed” for investorer, som tidligere kanskje har vært skeptiske. For meglerhusene og investeringsbankene er matematikken enkel; De ser at investorene har stor risikoapetitt, at penger er billig, og tilbyr derfor aksjer i selskaper som tilfredstiller dette behovet. Der er kryptobransjen kommet i dag. When the ducks are quacking…

Back

Relaterte artikler