Høsten er i følge forskere den mest produktive sesongen, både på grunn av få fridager frem til desember, men også fordi kaldere vær bidrar til høyere innsats på kontoret.

Bitcoin og kryptomarkedet tar aldri ferie, men har brukt sommeren på rekordnoteringer og viktige modningsprosesser, det skaper gode forutsetninger for de neste månedene.

Et peer-to-peer elektronisk kontantsystem

I sommer slapp VISA nyheten at de vil tilby kryptobetaling gjennom sin infrastruktur på 61 millioner betalingspunkter. I deres offentliggjøring nevnes Bitcoin, Ethereum og Ripple.

Bitcoin steg fra $9.000 til $12.000 i løpet av Juli måned. Akkurat nå handler den på $11.200, men den fortsetter å konsolidere på høyere nivåer. Husk hvor lang tid den brukte på $10.000 nivået, nesten to år gikk med prøving og feiling.

Kryptobørser, markedsplasser for derivater og fond melder om rekordinteresse.

Grayscale Bitcoin Trust, det regulerte fondet som tilbud aksjeinvestorer eksponering mot Bitcoin, meldte om rekord i innskudd gjennom andre kvartal på $906 millioner. Deres forvaltningskapital økte fra $1.57 milliarder til $3 milliarder fra mars til mai måned.

Smartkontrakter er det nye finansmarkedet

Grunnen til at Bitcoin blir nevnt først, skyldes det suverene volumet og størrelsen på blokkjeden, og at den nærmest har blitt en referansepris for alt annet.

Den aller største storyen i sommeren har derimot vært Ethereum, som har steget fra $225 til $385 i løpet av juli måned. Det skyldes den enorme veksten i DeFi (desentralisert finans) produkter, og det som heter “yield farming”. Tenk deg å få betalt for å låne ut kryptovalutaen din på en plattform, og samtidig få betalt for å bidra med likviditet. To inntektstrømmer på samme kapital.

Det mest kjente desentraliserte finansproduktet, MakerDAO, melder at de har mer enn $1 milliard låst på plattformen, noe som har skapt DAI for $300 millioner på den andre siden av balansen. Dette kan fritt brukes til å finansiere andre coins og investeringsposisjoner.

Non-Fungible Tokens

I NFT markedet har det blitt satt nye rekorder i antall tradere, salg av kunst og Love Potions.

OpenSea, markedsplassen for Non-Fungible Tokens, meldte i sommeren at de har over 20.000 registrerte kunder. De kaller seg “King of NFT’s”.

En en av de mest verdifulle NFT’ene på Axie Infitiy går for $70.000. I sommer var en Small Love Potion NFT opp 1.000% på bare noen timer.

Rundt påske kjøpte Winklevoss tvillingene seg inn i Nifty Gateway, som deretter lanserte en ny plattform for salg av begrenset digital kunst. Hver torsdag kan du nå logge deg inn og sjekke ut siste “drop” av kunst som går på en digital auksjon. Kunst på Non-Fungible Tokens kan ikke kopieres.

Kapital

Republic lanserte i sommer en plattform for kapitalinnhenting til bedrifter og Republic Note token som lar investorer ta del i overskudd og salg av start-ups på plattformen. Ideen er at en start-up gir fra seg noen prosent i tokens når de henter penger på Republic, som eierne av Republic Note blir eksponert mot. Jo mer business Republic klarer å piske opp, jo mer penger blir det på investorene i Republic Note. En ny form for VC finansiering?

Hva kommer til høsten?

Ettersom stimulipakkene fra myndigheter og sentralbanker ikke ser ut til å ta slutt med det første, kan vi vente oss at kapital forblir like risikovillig og billig. Det betyr at prosjekter og utviklingstrekk som har god fart ut av sommeren kan forsterke seg i høst.

I tillegg blir kryptoprodukter ytterligere aktualisert for aksjeinvestorer de kommende månedene da Coinbase skal gjøre sin IPO på Wall Street og Arcane Crypto noteres på Nasdaq First North.

Relatert innhold

«NOK er stengt», god påske

Banker mener de er teknologiselskap og satser på fintech, men klarer fortsatt ikke flytte penger på helligdager.

Vipps sviktet da behovet var størst – hva om det hadde skjedd i en krig eller krise?

Vi er i trøbbel fordi Vipps er gammel teknologi pakket inn i det norske flagg og en oransje emoji.