Hjem  »  Nyheter  »  10 trender fra CoinShares

10 trender fra CoinShares

Richard Paulsen
calendar 14,november 2019

Britiske CoinShares er ute med en analyserapport på 134 sider, som tar for seg status i kryptomarkedet og ulike trender vi tar med oss inn i 2020. Heldigvis har Bitcoinist laget en kortere utgave, som sammenfatter de viktigste poengene sammen med relevante illustrasjoner.

Trendene:

  1. Makrotrender favoriserer Bitcoin
  2. Hype har overlatt stafettpinnen til modenhet
  3. Fra privatinvestorer til institusjoner
  4. Fra desentralisert til sentralisert
  5. De største ICO’ene skuffer
  6. En eksplosjon av nye stablecoins
  7. Initial Country Offerings
  8. Teknologiselskapene satser hardt på finans
  9. Kryptoderivater er “on fire”.
  10. Adopsjon øker, selv om populariteten faller

1. Makrotrender favoriserer Bitcoin

Forskjellen øker, tilliten til politikere og banker faller, pengetrykking fra sentralbankene har ført til minusrenter, uro i Iran, Venezuela, Hong Kong og Argentina har alle bidratt til å fremheve Bitcoin sine fordeler.

corrupt governments

2. Hype har overlatt stafettpinnen til modenhet

Antall søkeord på Bitcoin og Blokkjede faller kraftig. Analysehuset Gartner spår at det vil ta 5-10 år før de største blokkjedeapplikasjonene vil gjøre store endringer i samfunnet og industrier. Allikevel er vi på vei mot en form for modenhet innen blokkjeder, der større selskaper har omfavnet teknologien og spekulasjonshypen har gitt seg.

move to maturity

3. Fra privatinvestorer til institusjoner

Beviset på at kryptomarkedet nå henvender seg i større grad til institusjoner enn tidligere, er lanseringer som Bakkt, rekorder på CME, nye custody-løsninger og fremveksten av desentralisert finansløsninger for institusjoner som BlockFi.

consumer to institutional

4. Fra desentralisert til sentralisert

Etterhvert som markedet modnes, kommer det naturligvis større selskaper og aktører som ønsker å gjøre kryptosatsninger på egne premisser. Utviklingen så langt i år er derfor at flere av de nye satsningene har økt grad av sentralisering.

surveillance money

5. De største ICO’ene skuffer

De ti største ICO’ene hentet nærmere $8 milliarder til sammen. Men de aller fleste har falt tilbake i etterkant av salget. Skuffende statistikk for ICO-markedet og kan skremme større prosjekter fra å velge denne finansieringsformen i 2020.

largest icos

6. En eksplosjon av nye stablecoins

Stablecoins fjerner hovedargumentet mot Bitcoin, som er høy volatilitet. Dagens stablecoins er pegget mot en bestemt valuta, de aller fleste mot amerikanske dollar. Ved å legge “dollar” på en blokkjede kan du overføre penger raskere enn ved vanlig bankoverføring. Det er også et populært tradingverktøy for ulisensierte børser.

stablecoins crypto trends

7. Initial Country Offerings

Kina kommer snart til å lansere sin digital YUAN-valuta. Tunisia har allerede gjort det, og ECB offentligjorde at de hadde satt ned en arbeidsgruppe for såkalte Central Bank Digital Currencies (CBDC).

crypto trends, icos

8. Teknologiselskapene satser hardt på finans

Google annonserte denne uken at de oppretter en banklignende funksjon der brukerne kan ha bankkonto hos Google, ikke hos en bank. Facebook Pay har blitt lansert. Apple har eget kredittkort. JP Morgan sin egen JP Coin, og sist men ikke minst Facebook med sin Libra.

tech in finance crypto trends

9. Kryptoderivater er “on fire”

Den total handelen av kryptoderivater ligger på rundt $3 milliarder hver eneste dag. Det har økt fra noen hundre millioner på kort tid, og ekspertene er ikke enige om dette er et gode eller ikke. I andre råvaremarkeder bestemmer derivatet den underliggende prisen fordi omsetningen er så mye høyere. The tail that wags the dog.

futures

10. Adopsjon øker, selv om populariteten faller

Analyserer du hash rate og antall wallet-adresser, er de økende hver eneste måned. Ser du derimot på søkevolum på Google, blokkjede-funding og markedsverdi er kryptointeressen langt unna toppnivå.

adoption crypto trends
Back