President Nayim Bukele. (Gobinierno Danilo Martina, Flickr)

Nettstedet Cointelegraph er først ute med saken.

Lovgivende myndigheter gir grønt lys

El Salvador fortsetter sin reise mot et bitcoinvennlig samfunn. Landets lovgivende forsamling har godkjent et vedtak med mål om å skape et bitcoin trust og utvikle landets infrastruktur innen krypto.

Vedtaket ble godkjent 31 august 2021. Det er altså bare en uke før landets omdiskuterte bitcoinlov trer i kraft. Tirsdagens lovforslag ble godkjent med hele 64 stemmer for, og 14 stemmer i mot. Trusten har som formål å forenkle konverteringen av BTC til USD, og støtte utviklingen av kritisk infrastruktur som skal bidra til å enklere gjennomføre masseadopsjon av krypto, landet over.

The Development Bank of El Salvador har blitt utvalgt til å kontrollere og overholde driften. $150 millioner av det $500 millioner lånet El Salvador har hos Mellom-Amerikas sentralbank for økonomisk integrering (CABEI) skal brukes til å gjennomføre vedtaket. Lånet var egentlig øremerket økonomisk gjenoppretting for små og mellomstore bedrifter.

Helt konkret skal 23,3 millioner dollar brukes til å installere Bitcoin minibanker slik at innbyggere kostnadsfritt og trygt skal kunne konvertere sine verdier mellom USD og BTC. 30 millioner dollar er satt av som insentiver for å trekke flere innbyggere over på den myndighetsskapte digitale lommeboken, Chivo.

Fremtidig finansiell infrastruktur

Alle myndige i El Salvador som benytter seg av Chivo har fått tilsendt midler tilsvarende $30. Dette tallet går ikke opp mot regjeringens avsatte midler. Dermed har de sannsynligvis anslått at ikke alle innbyggerne kommer til å benytte seg av muligheten.

Selskapet KoibanX har nylig signert en avtale med myndighetene i El Salvador for å utvikle landets digitale finansielle infrastruktur bygget på Algorands blokkjede.

Usikkerhet i befolkningen

Den nye Bitcoinloven har ikke bare fått støtte fra organisasjoner og egne innbyggere. Finansminister María Luisa Hayém Brevé uttalte at myndighetene har fokusert på krypto forståelse og bruk av krypto insentiver for å glatte over den høye usikkerheten i befolkningen. President Nayib Bukele benytter seg aktivt av Twitter for å nå ut til befolkningen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.