Man trenger ikke detaljkunnskap

Norges mest kjente spare og forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim, deltok i Kryptografen Podcast nylig, der han blant annet snakket om kryptovaluta og Bitcoin.

Hallgeir er overbevist om at kryptovaluta er kommet for å bli, primært fordi det byr på sunn konkurranse til bankmarkedet og spesielt overføring over landegrensene. Hans første møte med bitcoin var tidlig i 2019, og hevder selv at han burde ha satt seg inn i dette tidligere.

“Jeg trenger jo ikke å vite hva som gjør at min bil går fremover. Det viktigste er at den får meg fra A til B. Det samme gjelder blokkjede teknologien, man trenger ikke å forstå det tekniske, for å benytte seg av fordelene”.

Hvor stor andel er fornuftig?

Om Paul Tudor Jones sin påstand at alle investorer bør ha 2% av sin formue i Bitcoin sier Hallgeir følgende:

“Det høres ikke galt ut i det hele tatt. Problemet er at de aller fleste har ingenting eller kanskje altfor mye, som for eksempel 70-80%. Enten går du all in, eller så holder man seg langt borte. Jeg håper at flere kjøper litt, og ikke alt for mye.”

Lytt til hele podcasten her.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.