London upgrade

Ethereum har lenge slitt med høye transaksjonsavgifter, såkalte “gas fees”. Den 5. august gikk den etterlengtede oppgraderingen “EIP 1559” også kalt “The London Upgrade” live, og en av egenskapene hard-forken bringer med seg er at den gjør ETH til et deflatorisk asset. Litt mer teknisk, så “burner” protokollen deler av hva som blir hentet inn i transaksjonsavgifter. Cointelegraph rapporterer.

Siden oppgraderingen gikk live har protokollen fjernet ca 4359 ETH fra sirkulasjon, ifølge diverse databaser. Etherchain rapporterer om at ca 3,03 ETH har blitt burnet i minuttet de siste 24 timene. 4359 ETH har en markedsverdi i skrivende stund på over $12 millioner, med en ETH kurs på $2765.

Skjermdump fra Etherchain

Uniswap bidrar

Den største burneren av ETH er på publiseringstidspunkt ifølge databasen Ultrasound.money NFT-kolleksjonen COVIDpunks. På andreplass kommer NFT-markedsplassen OpenSea, og Uniswap V2 på tredje. Sistnevnte har fjernet rett under 350 ETH fra sirkulasjonen siden protokollen ble lansert – verdt rett under $1 million. Uniswap CEO Hayden Adams deler på Twitter:

Effekten på fremtidig tilbud

“The Bankless DeFi Newsletter” har forsøkt seg på å beregne hvor stor innvirkning EIP-1559 kommer til å ha på Ethers fremtidige tilbud i markedet. Men grunn-feen på nettverket ligger et sted mellom 25% og 75% som er et svært stort intervall. Bergeninger blir derfor ganske unøyaktige og utilregnelige.

Når det er sagt, så beregner nyhetsbrevet at mellom 800.000 og 2.4 millioner ETH kommer til å bli fjernet fra sirkulasjon i 2021.

“Annualizing these figures, this means that between 800,000 — 2.4 million ETH is projected to be burned in 2021.”

The Bankless Newsletter
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.