Kilde: Suikotei, Wikimedia Commons

Amerikanere utstyrt med “stimulus checks”

Styringsmaktene i USA har nylig godkjent en ny runde med stimuli sjekker til private forbrukere. Den totale utbetalingen skal være på over $380 milliarder. En ny undersøkelse gjennomført av Mizouh Securities estimerer at litt over 10% (ca $40 milliarder) av dette kan bli brukt i finansmarkedet, mer spesifikt på bitcoin og aksjer. Yahoo Finance rapporterte først om saken.

Managing Director i Mizouh, Dan Dolev, har sammen med teamet sitt gjennomført undersøkelsen hvor de har kontakten over 235 individer som har under $150,000 i husstandsinntekt. Av de 235, sier rundt 200 at de forventer å motta den tredje runden med privat statsstøtte som følge av Covid-19 i løpet av de kommende dagene. I underkant av halvparten av de som mottar en “stimulus check” planlegger å investere en andel i finansmarkedene. Undersøkelsen konkluderer også med det faktum at disse forbrukerene foretrekker bitcoin over normale aksjer.

Kan øke markedsverdien med 2-3%

“The survey predicts that bitcoin will account for 60% of total incremental investment spend. We calculate it could add as much as 2-3% to bitcoin’s current $1.1t trillion market value,”

Dan Dolev

Goldman Sachs spår også at store deler av avlastningsutbetalingen fra staten kommer til å ende opp i finansmarkedene. Sjefstrateg David Kostin fra den nasjonale markedsavdelingen hos finansbautaen er overbevist: “We expect households will be the largest source of equity demand this year,” 

Omkring 90% av amerikanske husholdninger vil kunne motta en stimulus-utbetaling. For de som kan motta, så er det snakk om en utbetaling på $1,400 per person. Et par med to barn kan motta oppimot $5,600.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.