Nye regler gir søknadsrush

Som følge av at myndighetene i Tyskland har innført tydelige regler knyttet til oppbevaring og omsetning av kryptovaluta, har 40 tyske banker og institusjoner søkt om lisenser.

Myndighetene i Tyskland håper at avklaring rundt regulatoriske forhold vil øke antall etableringer og gjøre landet konkurransedyktige i den internasjonal konkurransen om å tiltrekke seg nye industrier.

Den 1. januar 2020 ble det femte europeiske anti-hvitvaskings direktivet innført for alle EU land. Tyskland valgte å være tidlig ute, men også innføre egne kjøreregler for kryptoindustrien. Strenge, men tydelige.

Alle som skal tilby oppbevaring og omsetning av kryptovaluta må registrere seg hos BaFin, som er den tyske regulatoriske myndigheten som har ansvaret for finansbransjen. Tilbydere av kryptovaluta blir stilt ovenfor de samme kravene som om de hadde tilbudt aksjer og obligasjoner.

De nye reglene har ført til et skred av søknader i følge tyske Handelsblatt. BaFin har allerede mottatt 40 søknader fra lisensierte banker i landet.

En “krypto hub” i Europa?

Ved å tilby klarhet og regulatoriske rammer for å operere kryptovirksomhet er det flere som nå spår at Tyskland kan bli et sentralt land for utvikling av denne nye industrien.

Frank Schäffler, medlem av Bundestag for FDP, sier følgende til Handelsblatt:

“Markedet vokser raskere enn hva myndighetene forventet seg. Det er både en velsignelse og forbannelse. Den høye etterspørselen etter trygge alternativer for oppbevaring av krypto viser at det er mange selskaper som nå benytter seg av blokkjede teknologi, men det er også et resultat av et tydelig rammeverk fra myndighetene.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.