Kilde: Dmitry Demidk, Unsplash

Planlegger å øke posisjonene

I følge undersøkelsen, som er gjennomført av Nickel Digital Asset Management og delt med Decrypt, planlegger så mye som 85% av de institusjonelle investorene som deltok i undersøkelsen å øke eksponeringen sin mot verdens største kryptovaluta i løpet av de neste to årene.

Undersøkelsen, hvor 50 formueforvaltere og 50 institusjonelle investorer fra Sveits, Tyskland, USA og Storbrittania deltok, ble gjennomført i januar. Deltakerene har angivelig over $110 milliarder under forvaltning.

Et flertall delte at de forventer at bitcoinkursen å stiger betydelig i løpet av neste par årene. 21% mener prisen kan vokse “dramatisk” i et så kort tidsperspektiv som i løpet av 2021, mens 56% mener prisen i 2021 kun kommer til å vokse moderat/lite.

Inflasjonshedge er en populær egenskap

Muligheten for høyere avkastning gjennom investering i Bitcoin var en nøkkelfaktor for respondentene: 40% betraktet Bitcoin som en hedge mot utbredt inflasjon og til og med valutadekning.

There is also growing optimism about the sector’s infrastructure improving, and this too will result in more mainstream investors entering this market,”

Anatoly Crachilov, CEO Nickel Digital

Crachilov advarte videre om at Bitcoins beryktede volatilitet sannsynligvis vil fortsette, men at slik volatilitet ikke er uvanlig for teknologi i et så tidlig stadie av adopsjonskurven som Bitcoin. “The price action for such assets is never meant to be a straight line”. Crachilov mener i tillegg at kun risikovillige profesjonelle investorer med et langtidsperspektiv burde eksponere seg mot en asset som bitcoin. Man trenger visstnok “high-risk tolerance levels”.

Sistnevnte kommentar er ikke helt på jordet heller: bitcoin ble handlet under $4,000 i mai 2020, men handles over $ 55.000 i skrivende stund, noe som gjør asseten til et av de mest ustabile finansielle instrumentene som for øyeblikket er tilgjengelig på markedet.

Men for Nickel er Bitcoin en god trade til tross for dette. Fondet sa at en Bitcoinallokering på 1% for en godt diversifisert portefølje over en åtteårsperiode (desember 2012 – desember 2020) viser at eiendelen fungerte som et ikke-korrelert, diversifisert instrument, som en del av en større portefølje.

Kilde: Nickel Digital Asset Management

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.