Bitcoin evangelist

Jack Dorsey, grunnleggeren av Twitter og Square, avsluttet nylig en reise til flere land i Afrika deriblant Ghana og Nigeria. På hjemreisen twitret han at ny tur var booket allerede i 2020, da interessen for teknologi og spesielt Bitcoin var enorm.

Dorsey er en av verdens fremste bitcoin evangelister, som ikke primært jobber med kryptovaluta. Han har tidligere sagt at Bitcoin er løsningen fremfor private stablecoins som Libra.

I Nigeria deltok han i et Bitcoin meet up, og det var der han proklamerte at “Afrika vil definere fremtiden til Bitcoin”.

Veksten kommer i Afrika

Tidligere har Dorsey testet ut bitcoin funksjonalitet på både Twitter og Square. I tillegg deltok han i Lightning Torch, som beviste hvor langt en satoshi kunne reise gjennom å videresende Torch til nye personer. Dette var for å vise hvor skalerbar Lightning nettverket er.

I det neste århundre spår IMF at 13 av 20 verdensmetropoliser vil ligge i Afrika.

Lagos i Nigeria vil ha nærmere 32 millioner innbyggere i 2050. Dette er land med stor risiko knyttet til sin sentralbankvaluta, og har vært tidlig ute med å vise hvor viktig Bitcoin kan være for personvernet. Sør-Afrika og Nigeria topper listen på antall Google søk etter Bitcoin.

Kryptografen nyhetsbrev