Bitcoin evangelist

Jack Dorsey, grunnleggeren av Twitter og Square, avsluttet nylig en reise til flere land i Afrika deriblant Ghana og Nigeria. På hjemreisen twitret han at ny tur var booket allerede i 2020, da interessen for teknologi og spesielt Bitcoin var enorm.

Dorsey er en av verdens fremste bitcoin evangelister, som ikke primært jobber med kryptovaluta. Han har tidligere sagt at Bitcoin er løsningen fremfor private stablecoins som Libra.

I Nigeria deltok han i et Bitcoin meet up, og det var der han proklamerte at “Afrika vil definere fremtiden til Bitcoin”.

Veksten kommer i Afrika

Tidligere har Dorsey testet ut bitcoin funksjonalitet på både Twitter og Square. I tillegg deltok han i Lightning Torch, som beviste hvor langt en satoshi kunne reise gjennom å videresende Torch til nye personer. Dette var for å vise hvor skalerbar Lightning nettverket er.

I det neste århundre spår IMF at 13 av 20 verdensmetropoliser vil ligge i Afrika.

Lagos i Nigeria vil ha nærmere 32 millioner innbyggere i 2050. Dette er land med stor risiko knyttet til sin sentralbankvaluta, og har vært tidlig ute med å vise hvor viktig Bitcoin kan være for personvernet. Sør-Afrika og Nigeria topper listen på antall Google søk etter Bitcoin.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.