Photo by Christian Wiediger on Unsplash

Ready to roll

En anonym kilde hos Amazon har informert London avisen City A.M om at netthandel goliaten Amazon nærmest står klare for å tilby kundene sine å betale for varer med bitcoin. Tilbudet skal angivelig være på plass innen utgangen av 2021. Hvis dette stemmer, vil det være et av de største stegene i retning av generell godkjenning av bitcoin og kryptovaluta som betalingsmiddel.

“This isn’t just going through the motions to set up cryptocurrency payment solutions at some point in the future – this is a full-on, well-discussed, integral part of the future mechanism of how Amazon will work,” 

“This entire project is pretty much ready to roll.”

Anonym kilde, til City A.M.

Bitcoin ikke alene

Kilden legger også til at selv om Bitcoin er første steget, så planlegger selskapets ledelse å implementere andre etablerte kryptovalutaer som betalingsmiddel på senere tidspunkt. Og med “selskapets ledelse” refererer kilden til CEO og verdens rikeste mann, Jeff Bezos.

I tillegg til dette, planlegger Amazon angivelig også å lansere sin egen kryptovaluta. Samtidig som mer informasjon om dette prosjektet ikke foreligger, så kan man forvente denne lanseringen så tidlig som i 2022.

Spekulasjoner om Amazons inntreden i kryptovalutamarkedet har florert etter at selskapet utlyste stillingen “Digital Currency and Blockchain Product Lead” i forrige uke. I henhold til stillingsbeskrivelsen vil den nye ansettelsen bidra til å utvikle Amazons strategi for digital valuta. Stillingen krever ifølge Amazon dyp kompetanse innen blokkjeder, DLT, DSPer og krypto generelt.

Markedet svarer

Nyheten kom som sårt trengte positive nyheter på et sterkt korrigert kryptomarked. Store deler av krypto, og spesielt bitcoin stiger kraftig natt til mandag. I skrivende stund handles Bitcoin til $38,286 – opp rett under 10% siden midnatt.

BTC/USD hos Coinbase. Kilde: Tradingview

Mange andre kryptovaluta følger etter. Mest kjent stiger Ethereum ca 7% i samme tidsperiode, og handles i skrivende stund til $2340 hos Coinbase. Ser man på markedsverdien til hele kryptovalutamarkedet ekskludert bitcoin, så har vi den siste uken også opplevd en fin stigning, med en verdiøkning på ca $175 milliarder siste syv dagene.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.