Hjem  »  Nyheter  »  Amerikanske myndigheter har fått tilbake millioner i løsepenger

Amerikanske myndigheter har fått tilbake millioner i løsepenger

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 08,juni 2021

$2,3 millioner i løsepenger

Tidligere i mai måned ble Colonial Pipeline utsatt for et hackerangrep som førte til nedstengningen av key East Coast pipeline. Hackerene krevde et millionbeløp utbetalt i bitcoin, og selskapet betalte følgelig ca $2,3 millioner i løsepenger.

CNN rapporterer imidlertid om at Department of Justice (DOJ) i USA har, etter etterforskning av hackergruppen DarkSide, tatt beslag i store deler av løsepengene.

Digital extortion task force

Gjenvinningen av løsepenger, som er det første beslaget utført av den nylig opprettet “DOJ digital extortion taskforce”, er et sjeldent utfall for et selskap som Colonial Pipeline, som har blitt offer i den blomstrende kriminelle virksomheten som er ransomware.

Colonial Pipeline Co-CEO, Joseph Blount, fortalte under et intervju i The Wall Street Journal at selskapet overholdt løsepengekravet på $4,4 millioner i bitcoin, fordi eksperter i DOJ ikke visste omfanget av hackingangrepet, og hvor lang tid det ville ta å gjenopprette driften hvis man ikke betalte.

Men bak kulissene hadde selskapet tatt tidlige skritt for å varsle FBI, og fulgt instruksjoner som hjalp etterforskere med å spore betalingen. Denne ble sporet til en wallet som antatas å være basert i Russland.

“Following the money remains one of the most basic, yet powerful, tools we have, (…) Ransom payments are the fuel that propels the digital extortion engine, and today’s announcement demonstrates that the United States will use all available tools to make these attacks more costly and less profitable for criminal enterprises.”

Deputy Attorney General Lisa Monaco
Back