Hjem  »  Nyheter  »  Amerikanske pensjonsfond investerer i kryptovaluta

Amerikanske pensjonsfond investerer i kryptovaluta

Bendik Norheim Schei
calendar 13,februar 2019

Satser på kryptovaluta

Politibetjenter og andre offentlig ansatte i Fairfax County, Virginia, kan nå forvente pensjon som stammer fra en relativt uvanlig kilde. Morgan Creek Digital har nemlig satt opp et helt nytt fond, hvor de statlige pensjonsfondene er hovedinvestorer.

Dette nye fondet, som forvalter 40 millioner dollar, har fått navnet “Blockchain Opportunities Fund”. Her vil det investeres i selskaper relatert til blokkjedeteknologi, men også direkte i de mest likvide kryptovalutaene.

Fondet har allerede investert i det nye selskapet Bakkt, som har store planer for 2019. Videre investerer fondet i en av verdens største kryptovaluta-børser, Coinbase.

Måtte utvide størrelsen på fondet

Medgrunlegger av Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, sier at planen opprinnelig var et fond på 25 millioner dollar. Dette ble derimot økt til 40 millioner dollar etter stor etterspørsel.

Ifølge investeringsdirektøren i Fairfax Countys pensjonssystem for politibetjenter, Katherine Molnar, ser de viktigheten i blokkjedeteknologi:

“We feel it is important to be opportunistic and are excited to participate in this emerging opportunity.”

Hun legger til at muligheten var attraktiv grunnet fondets “asymmetriske avkastningsprofil”.

Bitcoin og andre kryptovalutaer viser liten korrelasjon med det globale markedet, og kan dermed fungere som en god sikringsmulighet mot hendelser som påvirker verdensøkonomien. I tillegg er det potensielt en enorm oppside for kryptovalutaer og blokkjedeselskaper, hvis teknologien virkelig realiserer det mange mener den kan.

Interesse til tross for prisfall

Dette viser at investorer ikke skremmes av det kraftige prisfallet kryptovaluta hadde i 2018. Pompliano sier til Bloomberg at mange har tro på at denne nye industrien vil bli svært verdifull om den blir værende:

“The smart money is not distracted by price but looks at the long-term trends, and believes they’re betting on innovation as a great way to deliver risk-mitigated returns.”

Back