Kilde: DARMA/Pexels

Orakelet

Under CoinDesk’ årlige kryptokonferanse, Consensus, er det mange prominente finansielle profiler på talerlisten. Årets utgave (som forøvrig er heldigital for andre året på rad) byr på blant andre Ray Dalio, Cathie Wood, Michael Saylor og Changpeng Zhao med mange fler.

En av gjestene er DARMA Capitals Andrew Keys. Mannen som tidligere har blitt kalt “The Ethereum oracle” for sine Ethereum spådommer, stilte til et lite intervju med CoinDesk hvor han fortalte sin spådom for hva som kommer i ETH og DeFi verden fremover. Du kan lese det originale intervjuet her.

“Ultra Sound Money”

Mange omtaler Ethereum som akuratt dette. Ultra Sound Money begrepet stammer fra et uttrykk i Bitcoin-universet som beskriver BTC som en “sound” (sunn) monetær aktivitet. Ethereum maximalister syntes det var passende å gjøre litt narr av hva de mente var det underlegne BTC universet, og memen “ultra sound money” oppstod om Ethereum når det går over til Proof of Stake (PoS). At en asset er “sound” refererer til at det aldri vil oppleve plutselige nedskrivninger i verdi.

Andrew Keys er helt enig, og mener det er tre kjerneverdier som at Ethereum kan omtales som “ultra sound money”

I absolutely agree with this concept. Ether is an asset unlike the world has ever seen. It has three core properties that make it valuable as:

  • En capital asset: Alle ETH holdere eier en del av avgiftene til et globalt oppgjørssytem.
  • En konsumerbar asset: ETH er fuel, en digital vare. Hvor hvert lenger trinn ETH går, blir en viss menge ETH “brent”. Keys referer her til ETHs deflatoriske egenskap som vil innføres med EIP 1559.
  • Store of value: ETH kan handles fritt eller brukes som sikkerhet for å låne i digital økonomi.

Når det kommer til videre verdivekst, mener Keys det er to forestående katalysatorer for å øke verdien av Ethereum. EIP 1559, hvor eter blir “brent” for hver beregnings- og lagringstransaksjon; og overgang til PoS, som reduserer “salgstrykk” knyttet til Proof-of-Work kostnader som strøm, maskinvare og eiendom. De fleste minere må selge 75% av det de miner for å betale disse månedlige utgiftene.

Tradisjonell finans forstår Ethereum enklere enn Bitcoin

Det er et voksende narrativ rundt at tradisjonelle finansfolk forstår Ethereum bedre og raskere enn Bitcoin. CoinDesk spør Keys om dette er en reprise av “blockchain, not bitcoin” -debatten?

Keys mener Bitcoin adresserer et enkelt bruksområde. Det er digitalt gull med et “total adressable market” (TAM) på 10 billioner dollar. Med bitcoin kan Alice sende Bob verdier peer-to-peer, og det er beviselig sjeldent. Dette er et ikke-triviell bruksområde, og Bitcoin har vært patriarken til blockchain, men det er mye mer vi kan gjøre med neste generasjons blockchain-databaser.

Ethereum is the substrate to the digital economy. Its TAM is $270 trillion, for its total economy. Ethereum can digitize all assets (commodities, fiat, stocks, derivatives, insurance policies and prescriptions) as well as financial instruments (loans, derivatives and exchanges) and legal agreements (employment, syndication, purchase orders and investments). 

Investment thesis

På spørsmål om DARMAs investment thesis, svarer Keys at verden er vitne til barseldagene til den digitale økonomien. Han mener Ethereum er den eneste blokkjeden i verden som er i stand til å bygge under denne nye digitale økonomien. “Ether er en aktiva i motsetning til noe aktiva vi noen gang har sett før. Vi investerer i Ether, og minere rundt Ethereum (som layer 2 skaleringsløsninger) for å øke adopsjonen.”

Ethereum voldsomme oppgang, og nedgang siste tre månedene

Problemet med DeFi

Desentraliserte børser (DEX) vokser raskt, men det er en reell bekymring for at de ikke er mer enn måter å finansiere tokenprodukter på. Når vil DEXer kunne støtte faktisk kapitalutplassering og påvirke ting i den fysiske verden?

“Desentralisert finans (DeFi) har for øyeblikket over $ 100 milliarder dollar i “total value locked” (TVL) med Ethereum som oppgjør $1,5 billioner i transaksjoner i Q1 ‘21 (…) faktisk kapitalutplassering skjer akkurat nå. I forrige måned måtte den europeiske investeringsbanken, Goldman Sachs og Société Générale bruke Ether for å utstede en obligasjon. Disse enhetene trengte ether for driftskostnadene. Its happening right now.”

Hva skjer videre?

Medgründeren i DARMA Capital spår avslutningsvis at Ethereum vil overgå Bitcoin i markedsverdi innen utgangen av 2022, og ETH 2.0 går live innen 31. januar 2022.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.