Photo by Worldspectrum from Pexels

Torsdag 21. Januar gikk softwareselskapet Sequoia Holdings ut med nyheten om at de nå tilbyr sine ansatte å motta lønn i Bitcoin, Ethereum, eller Bitcoin Cash. (Sistnevnte er en såkalt “hard fork” av bitcoinblokkjeden – les mer her).

Nyhetsdirektør i kryptonettstedet Decrypt, Frank Chaparro, tweeter om saken:

Kan velge

De ansatte kan velge å få utbetalt en andel av lønnen sin i kryptovaluta – pressemeldingen fra Sequoia definerte ikke hvorvidt en ansatt kan velge å få hele lønnsslippen i kryptovaluta. Når det kommer til skatt, arbeider Sequoia med en tredjepart som skal håndtere bokføringen. De ansatte vil først betale skatt, før lønnen blir konvertert til f.eks. bitcoin.

Videre mener Sequoia Holdings at dette systemet har likheter med hvordan en ansatt alternativt kan velge å avsette deler av lønnen sin til det amerikanske pensjonssystemet 401k.

“Cryptocurrency has emerged as an important alternative to traditional investments like stocks and bonds, (…) We’re proud to give the members of our team the ability to easily invest in cryptocurrency and build their savings.”

Richard Stroupe, CEO Sequoia Holdings.

Bitcoin etablerer seg som mainstream

Denne nyheten er ikke den eneste av sitt slag i det siste. Fotballverden har også begynt å benytte seg av verdens største kryptovaluta.

Den tidligere Real Madrid spissen, David Barral, har nylig signert for den spanske tredjedivisjonsklubben Internacional de Madrid – også kjent som Inter Madrid. Overgangen ble gjennomført med betaling i bitcoin. Annonseringen om signeringen og betalingsform kom fra klubbens Twitterkonto:

For de av oss som ikke er så drevene i spansk, står det altså her at overgangen og betalingen i bitcoin har blitt muliggjort av en av sponsorene til klubben – Kryptoselskapet Criptan.

Forrige høsts skred av institusjonell interesse i bitcoin har hjulpet “det digitale gullet” på vei mot å etablere seg som et mainstream betalingsmiddel – en viktig milepæl i bitcoins utvikling. Vi har samtidig med dette sett at bitcoin den siste tiden har klart å opprettholde et støttenivå over $30,000.

Stiger bitcoins verdi i takt med dets oppfattelse som mainstream? Du kan enkelt være med på verdistigningen hos Kaupang Krypto

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.