Kilde: Jdarsie11 på Wikipedia Commons. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Anthony_Scaramucci_at_SALT_Conference_2016.jpg

En serie med søknader hos Securities and Exchange Commission (SEC) har sirkulert online, har rykter følgelig oppstått. Tirsdag 22 desember ble ryktene bekreftet av Anthony Scaramucci i et intervju på CNBC. SkyBridge Capital har lansert et fond skreddersydd for kunder som ønsker eksponering mot Bitcoin.

Minst $50,000

Med en minimumsinvestering på $ 50 000, delte Scaramucci at fondet har et kapitalsterkt klientell som målgruppe, og la til at “dette vil være en måte for oss å demokratisere Bitcoin, som vi gjorde for hedgefondindustrien for et tiår siden.”

Fondet har likhetstrekk med Grayscales Bitcoin Trust (GBTC). Samtidig sier Scaramucci at han ikke ønsker å “knocke” Grayscale. “Sometimes Grayscale gets as high as a 30 percent premium to where the underlying currency is trading, and we’re really trying to avoid that for clients.”

Flere års research

Fondsutplasseringen kommer som følge av to års research fra Skybridge, inkludert samtaler med “first movers” som Michael Saylor, som Scaramucci sa han har “utviklet et veldig nært forhold til.”

Mens Scaramucci innrømmer at han ville “elsket” å distribuere fondet tre eller fire måneder tidligere, mener han også at Bitcoin fremdeles er “in the very early innings”.

You either have to accept that Bitcoin is a store of value, or not. There are still skeptics out there. And that’s why I think we’re in the first inning. But after doing the research we’ve done, we believe it is.

Anthony Scaramucci

Har toget gått?

På spørsmål om han tror at Skybridge kommer for sent til festen, gitt Bitcoins vanvittige bullrun siden nedgangen i mars 2020, svarte Scaramucci at han mener Skybridge “kan være forløperen til et skred av institusjonelle investorer som er på vei inn, og ikke ønsker å legge det på balansen i 2020. ”Men ordre fra et stort antall institusjoner for første kvartal 2021, indikerer at flere adopsjoner er på vei, ifølge Scaramucci.

Bitcoin dobles eller tredobles i verdi

Skybridge’s Bitcoin-produkt kommer med en “hold periode” på tre måneder. Scaramucci sier at fondet ønsker å “target our investors to think about this long-term.”

There’s an expression called HODL—most people in the Bitcoin community know what that means.

Anthony Scaramucci

Han delte videre sitt estimat om at Bitcoin kunne dobles eller tredobles i pris fra sitt nåværende nivå på $23,000. “Jeg tror ikke det er sent. Hvis det er noe, er det kun den første omgangen: man er i ferd med å se en bølge av tidlig adopsjon fra en økende institusjonell interesse. Jeg vil gjerne få våre investorer involvert før det.”

Scaramucci forklarte sitt Bitcoin fokus, og la til, “in Bitcoin’s case, 6,500 attacks from other types of digital currencies left it the top dog, if you will, in the digital currency space.”

Skybridge har investert $25 millioner av sin egen kapital i fondet.

Flere henger seg på

Skybridge får selskap fra det canadiske NASDAQ-listede FinTech selskapet Mogo. Mogo har gått ut offentlig med planer om å plassere $1,5 millioner direkte i Bitcoin. Det er kanskje ikke så mye i det store bildet, men dette viser at den institusjonelle interessen stiger selv for mindre aktører

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.