Kilde: allenhimself, Flickr

Chief Negotiator

Først rapportert av Coindesk. Apple vil å ansette en sjef for forretningsutvikling med erfaring i kryptovalutaindustrien for å lede forretningsprogrammet “alternative betalinger”.

Apple har idag lagt ut en stillingsannonse hvor de ser etter kandidater med minst fem års erfaring i sektoren for “alternative betalinger”. Spesielt arbeid med digitale lommebøker, buy-now-pay-later (BNPL) løsninger og kryptovaluta er verdsatt.

Videre opplyser Apple om at stillingen vil fungere som selskapets “chief negotiator” i markedet for alternative betalingsmåter.

“The Apple Wallets, Payments, and Commerce (WPC) team is seeking an experienced Business Development Manager to lead Alternative Payments Partnerships,”

Styrt med jernhånd

Apple har lenge opprettholdt et jerngrep om betalinger, spesielt i App Store, som hittil aldri har akseptert kryptovaluta og tvinger alle applikasjonsutviklere til å bruke Apples railway for betalinger, og spille etter Apples regler.

Dette har ført til juridiske kamper med en rekke utviklere. Tvisten med Fortnite-utvikleren Epic Games lagde spesielt stort medieoppstyr. Epic Games hevder Apples regler bryter med antitrustlover og kveler nyskaping om betaling. Epic hevder at alle apputviklere enkelt kunne godtatt “bitcoin eller andre kryptovaluta” hvis ikke det var for Apples strenge begrensninger.

Videre har ikke Apple kommentert stillingsannonsen offentlig. En kryptointegrering i Apple-universet vil åpne mange dører når det kommer til verdens adapsjon av kryptovaluta.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.