Arcane Crypto melder at de har ansatt Eva Lawrence som en ny Chief Operating Officer (COO). Hun har en solid bakgrunn fra tradisjonell finans, da hun har jobbet 8 år i Morgan Stanley.

Hennes tidligere stillingstittel var “European Head of Flow Trading for Securities Lending”. Tidligere var dette en del av enheten FX Prime Brokerage.

I tillegg til sin finanserfaring er Eva en sertifisert advokat i England. Hennes spesialfelt er kontraktsjuss, digitale aktiva og finanssektoren. Siden 2018 har hun primært fokusert på forretningsutvikling, partnerskap og drift av start-ups innen artificial intelligence, kryptvaluta og fintech.

Gjennom det siste året har det kommet flere store aktører og institusjoner til kryptomarkedet. Investorer som Paul Tudor Jones anbefalte nylig at alle bør allokere opp til 2% av sine aktiva i kryptovaluta. Store banker som JP Morgan tilbyr banktjenester til kryptosektoren, Goldman Sachs skal lansere sin egen stablecoin og konkurrenter som Nomura og Standard Chartered utvikler nye custodyløsninger.

Til og med VISA har offentligjort planer om å tilby kryptobetalinger gjennom sine 60 millioner betalingspunkter.

Et av Arcane Crypto sine porteføljeselskaper, Pure Digital, opplever nå økende interesse blant banker og institusjoner. De bygger en interbank løsning, som skal tilby bitcoin og kryptovaluta trading mellom banker, slik at de kan utnytte sine eksisterende finansieringslinjer. Det er et selskap som Eva Lawrence vært rådgiver for i en periode. Der har de hatt samtaler hver eneste dag med det som kalles Tier 1 banker, og sentimentet har snudd betraktelig det siste halvåret.

Eva mener det forestående børsnoteringen blir et utgangspunkt for å vokse videre.

“Dette er en spennende periode for Arcane Crypto sin utvikling, da de skal liste seg på Nasdaq First North børsen, noe som kan bli et springbrett for videre vekst. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgaver sammen med Torbjørn og hele teamet i Arcane Crypto. De har allerede bevist at de klarer å gjøre investeringer i ledende selskaper i kryptoindustrien.”

CEO i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen, er svært optimistisk til mulighetene som nå byr seg for de som tør å satse på denne nye sektoren.

“Jeg er veldig fornøyd med at Eva ønsket å bli med på teamet. Hennes bakgrunn fra tradisjonell finans, kombinert med en appetitt for forretningsutvikling og en dyp forståelse for Bitcoin og digitale aktiva, er veldig unik.

Arcane skal bygge en bro mellom det gamle og det nye finansielle systemet, og da trenger vi et team med erfaring fra begge verdener.”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.