Palacio Barolo, Argentina – Photo by Sander Crombach on Unsplash

Plantevernmidler kjøpt med bitcoin

Den spanskspråklige versjonen av Cointelegraph rapporterte nylig at Paraguay har kjøpt plantevernmidler fra Argentina for drøyt 60 000 kroner. Handelen skal ha blitt betalt med bitcoin, som så ble vekslet om til argentinske pesos, for å gjøre opp med eksportøren av platevernsmedline.

Bitex, en latinamerikansk finansiell tjenestetilbyder og kryptovalutabørs, ble brukt til å gjennomføre betalingen. Bitex er en del av programmet “Exporta Simple”, som Argentinske myndigheter har etablert for å gjøre det enklere å eksportere varer og tjenester verdt mindre enn 130 000 kroner.

For å gjøre grensekryssende betalinger så billig som mulig, utnytter Bitex bitcoin som verdibærer. Bitex var tidligere med i et kryptovaluta-prosjekt startet av den argentinske banken Masventas. Masventas ønsket å finne et alternativ til SWIFT-nettverket for globale betalinger, og Bitex ble valgt som partner for å få på plass støttefunksjonene som kreves for å kunne bruke bitcoin.

Bitcoin på fremmarsj i Sør-Amerika

Flere Sør-Amerikanske land sliter med ekstrem inflasjon og feilende finanssystemer. Bitcoin blir blant annet derfor stadig mer populært som betalingsmiddel i regionen.

For eksempel kan man betale med bitcoin for kollektivreiser med det statlige transportselskapet i Argentina.

I Venezuela er det en omfattende og voksende omsetning av bitcoin på desentraliserte handelsplattformer som localbitcoins.

I Paraguay bygger nå det globale blokkjede og fintech-selskapet, Bitfury, opp flere mining-anlegg.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.