Kilde: Alex Flynn Bloomberg

Ark Invest

Cathie Woods er en av verdens mest observerte fondsforvaltere. Det kontroversielle fondet Ark Invest forvalter mer enn 50 milliarder dollar og har høstet mye oppmerksomhet ved å foreta relativt risikable investeringer i jakten på fortjeneste gjennom innovasjon og disruptiv teknologi.

Kanadiske børsnoterte fond

Ark Investment Management har revidert sitt prospekt for ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). En av de større endringene er at fondet åpner opp for å investere i Canadiske krypto ETF-er. Prospektet fant sin vei til forsidene etter å ha blitt plukket fra det åpne arkivet til det amerikanske Securities and Exchange Commision(SEC) på fredag.

“The fund may have exposure to cryptocurrency, such as bitcoin, indirectly through an investment in a grantor trust or in other pooled investment vehicles, such as exchange-traded funds domiciled in Canada”

Ark Investment Management

Fondet vil være eksponert mot kryptovaluta som bitcoin, og indirekte gjennom investeringer i fond som for eksempel Grayscale Bitcoin Trust. Dokumentet påpeker at risikoen som kommer med investeringer i slike fond er liknende risikoen du påtar deg ved å investere direkte i valutaen. Coindesk rapporterer at GBTC er 22% ned hittil i år, og den kanadiske ETFen er ned 6%.

Redusert interesse for Kina

Financial Times rapporterte nylig at Ark Invest vil redusere deres aktivitet i Kina. Den strategiske endringen bunner ut i en frykt for å investere i selskaper som kan havne i konflikt med myndighetene. Landets ledere har økt andelen sosial manipulering i et forsøk på å eliminere flere samfunnsproblemer. Myndighetens makt over hvilke bedrifter som får blomstre har ledet til at Ark trekker seg ut av investeringer som ikke har velvilje fra “Beijing”. Det vektlegges at hendelsene i Kina ikke nødvendigvis er permanente, og at stormakten igjen kan bli et sentrum for innovasjon og entreprenørskap.

“We think they’ll reconsider some of these regulations with time and we won’t give up on China because they are so focused on innovation and they are so inherently entrepreneurial”

Cathie Woods, CIO Ark Invest
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.