Stadig økende liste

Cathie Woods’ ARK Investments, som blant annet har ytret at bitcoin skal til $500.000, har sammen med 21Shares søkt hos SEC om å få lansere en bitcoin ETF. Investeringsselskapet føyer seg med det inn i rekken over selskaper som søker om det samme. Fra før av har SEC mottatt søknader fra blant annet Fidelity, Skybridge Capital, WisdomTree, Wilshire Phoenix og VanEck.

Nyttig for institusjonelle investorer

ETF står for “Exchange Traded Fund”, og er et svært nyttig investeringsverktøy for investorer som ønsker å eksponere seg mot bitcoin uten å måtte holde den digitale eiendelen direkte selv. Målet er å tilby direkte eksponering for bitcoin gjennom aksjer verdsatt daglig, basert på S&P Bitcoin Index. Indeksen er avhengig av data fra Binance, Bitfinex, Bitflyer, Bittrex, Bitstamp, Coinbase Pro, Gemini, HitBTC, Huobi, Kraken, KuCoin og Poloniex for å komme til en enhetlig pris basert på “a combination of qualitative and quantitative metrics,”

Som andre tidligere søknader hos Securities and Exchange Commission (SEC) ønsker ARK 21Shares Bitcoin ETF å bli notert på Cboe BZX Exchange. Coinbase skal fungere som custodian for ETFen, og BNY Mellon skal fungere som administrator.

Utsatt avgjørelse

I den siste tiden har bitcoin ETF-søknadene opplevd en bølge av forsinkelser ettersom SEC ønsker mer tid til å undersøke forholdene.

Kryptografen nyhetsbrev