“First, they ignore you, then, they fight you, then you win.”

Dette er en kjent sitat fra Mahatma Gandhi, og som i dag er særdeles gjeldende i kryptomarkedet. Helt siden genesis blokken til bitcoin for 11 år siden, har banker og institusjoner lagt hindre i veien for fremveksten av kryptovaluta.

Det skyldes antagelig at de ikke så en umiddelbar inntjeningsmulighet på dette nye produktet, samtidig som de kanskje ville bidra til å true sin eksisterende forretningsmodell hvis de omfavnet en ny og ukjent teknologi. Nå er dette i ferd med å endre seg.

I år har JP Morgan tilbudt banktjenester til to av verdens største kryptobørser, det samme skjer hos Goldman Sachs. Til og med People’s Bank of China har nå uttrykt et ønske om å tilby kryptotjenester til sine kunder.

Den nye tilnærmingen fra store banker, skyldes nok at de ikke har lyst til å gi fra seg inntjening på avgifter og kundegrunnlag til konkurrerende banker.

Kjøp bitcoin med kredittkort

På reddit ble ble det nylig lagt ut et bilde av en bankutskrift fra Bank Of America (BoA), der kryptovaluta var sidestilt med kontanter i brukerbetingelsene.

BoA credit card notice. (SourceReddit user)

Ved å sidestille kryptovaluta med kontanter, og spesielt kontantuttak, kan de også kreve en høy avgift. Tar du ut kontanter i en minibank med kredittkort fra BoA, koster det gjerne 5% eller minimum $10.

Ingen omfavnelse

Bank Of America ønsker ikke å kommentere endringen i brukerbetingelsene. Det som er helt klart for kryptomarkedet er endringen i holdning fra nedstegning av bankkontoer som veksler med kryptovaluta, til å inkludere det i vanlige vekslingstjenester.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.