Hjem  »  Nyheter  »  Bank of America spår strålende Solana-fremtid

Bank of America spår strålende Solana-fremtid

Lars Gundersen
calendar 14,januar 2022

I et notat til kundene fremhever Shah hvilke kvaliteter han mener skiller Solana prosjektet fra andre blokkjeder:

  • “SOL har potensiale til å bli fremtidens Visa i det digitale økosystemet” ifølge Shah. For å illustrere dette viser strategen til at blokkjeden har behandlet transaksjoner for 50 milliarder dollar, samt mintet 5,7 millioner NFTer siden lanseringen i mars, 2020.
  • Shah sier også at SOL “vil kunne spise markedsandeler fra ethereum basert på lavere transaksjonskostnader, økt skalerbarhet og brukervennlighet”.
  • For å illustrere det siste poenget viser han til at “skaleringsevnen gjør at SOL kan behandle opptil 65,000 transaksjoner per sekund i teorien – til en snittkostnad av 0,000025 dollar”. Til sammenligning kan ethereum behandle maks 15 transaksjoner per sekund.

Solana sine investorer ser ut til å dele den samme optimismen, noe som har ført til et prisrally det siste året.

De siste 12 månedene alene har SOL sin verdi hoppet fra 3,30 til 150 dollar. En foreløpig pristopp ble nådd i november 2021, da kursen såvidt bikket 260 dollar.

Foto: Coinmarketcap.com

“Evnen til å behandle høye transaksjonsvolumer, lavere kostnader og enkle betalingsløsninger har i et forbrukerøyemed skapt en blokkjede optimalisert for mikrobetalinger, DeFi, NFTs, desentraliserte nettverk (web3) og gaming.

Alkesh Shah – Kryptovalutasteg hos Bank of America

Alt er likevel ikke rosenrødt i måten SOL blir beskrevet. I notatet uthever Shah også noen av prosjektets negative sider. Han viser til at Solana sitt fokus på skalering har gått på bekostning av sikkerheten, samt ført til økt sentralisering.

Solana har fra tidligere også slitt med nedetid. En av hendelsene fant sted i september i fjor da massive økninger i transaksjonsvolumet overbelastet nettverket. Ifølge ledelsen stod et bot-nettverk bak hendelsen.

Til tross for høy konkurranse fra andre prosjekter, ligger SOL derimot godt an i kappløpet om å bli den dominerende platformen, skal vi tro forskningen til Bank of America.

Fakta om Solana

  • Etablert i 2017 av Raj Gokal og Anatoly Yakovenko.
  • Benytter Proof-of-stake (POS) og Proof-of-history (POH) som konsensus-mekanisme.
  • En skalerbar blokkjede med støtte for smart-kontrakter. Hundrevis av prosjekter er allerede lansert på blokkjeden.
  • Omtales ofte som det beste alternativet for DeFi prosjekter grunnet sin høye skaleringsevne og lave transaksjonskostnader.
Back