Kilde: Ray Rui, Unsplash

Kommer JPMorgan og Citibank i forkjøpet

Wall Street Journal rapporterer om at BNY Mellon i løpet av 2021 skal tilby custodyløsninger for bitcoin og andre kryptovalutaer. Planen er å etterhvert behandle kryptovaluta på lik linje som alle andre aktiva.

BNY Mellon er allerede i samarbeid med kryptoselskapet Bakkt for å utvikle en sikkerhetssløsning for digitale aktiva. Eller i deres ord: “Geographically-distributed storage” som sikkerhetsløsning for lagring av private nøkler.

“Digital assets are becoming part of the mainstream,”

Roman Regelman, CEO i asset servicing og head of digital hos BNY Mellon

Gigantene JPMorgan og Citi er ikke ukjente aktører når det kommer til kryptovaluta, og de har begge tatt stilling til utviklingen vi har sett den siste tiden. Analytikere i Citibank hevdet i høst at bitcoins verdi innen utgangen av 2021 ville ligge over $300,000. TheBlockCrypto rapporterer også om at JPMorgan aktivt utforsker forskjellige muligheter i kryptomarkedet.

BNY Mellon har ikke stått i søkelyset under denne debatten, men nå har den tradisjonsrike banken altså tatt steget og kommet sine mer moderne konkurrenter i forkjøpet. Fidelity var i sin tid i 2018 den første tradisjonelle finansielle institusjonen som tilbød custodyløsninger for kryptovaluta.

Ny all-time-high

Som følge av nyheten, har bitcoinkursen nok en gang fått en opptur. Fra ca $46,700 ble bitcoin i noen minutter handlet til en pris rett under $48,300. Det slår den “gamle” rekorden satt tidligere i februar på $48,226

BNY Mellon er verdens største custodian, og administrerer over $40 trillioner i verdier. At en så stor aktør inntar markedet, vil svært sannsynlig overtale andre aktører som allerede sitter på gjerdet. Vi gleder oss!

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.