Etter mye frem og tilbake har Spencer Dinwiddie gjør noe ingen annen har gjort før han; Solgt klubbkontrakten sin til investorer for kapital i dag mot avbetaling på hver lønnslipp. Dette ble gjort på en smartkontrakt som kan omsettes på Ethereum nettverket.

Et digitalt investeringsverktøy

I September annonserte Spencer sin plan for å omdanne sin 3 årige arbeidskontrakt verdt $34 millioner til et digitalt investeringsverktøy (security token). NBA var ikke overraskende negative til planen, da det ville bryte med deres regelverk om innblanding av tredjeparter og “anti gambling” regler. For å imøtekomme ligaen, fjernet Spencer alle referanser til NBA og gjorde om strukturen til en flat obligasjon med faste betalinger. Han måtte også fjerne suksessbonus ved at investorene tar del i hans bonusutbetalinger hvis han vinner store mesterskap.

Nå er alt klart til et tokensalg, der Spencer Dinwiddie skal hente $13.5 millioner fra basketfans og investorer, mot å betale de en månedlig rente fra sin lønn. Selve salget foregår på Ethereum protokollen.

Hvorfor er dette viktig?

Salget til Spencer Dinwiddie er et eksempel som underbygger “alt som kan tokeniseres”. Spencer ser på idrettsutøvere i sin liga som produkter og aktiva, ikke nødvendigvis kun en ansatt. Denne aktivaen skal være helt ukorrelert med aksje og obligasjoner, og dermed en attraktiv diversifiseringsmulighet for hedgefond og større investorer.

I tillegg passer dette salget inn i narrativet om at man selv er suveren og skal kunne prise denne suverniteten i et marked, uavhengig av formyndere eller mellommenn.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.