Frigjort

Bitcoin fortsetter oppturen, og handler nå nord av $16.000. Gjennom de siste tre årene har det kritiske nivået alltid vært $14.000, og nå er det ingen interessante nivåer før $20.000. Det kan med andre ord skje når du minst venter det. 

Ser man på tekniske nivåer som RSI og Fear/Greed indeksen, så har de gått til ekstreme nivåer, og det er ikke unaturlig at det flater ut på et tidspunkt. For å bygge en base for videre oppgang. 

Skal man unne seg en liten digresjon, så har vi sett at driverne det siste året har vært adopsjon i form av insitusjonelle kjøpere og “kjente fjes” fra finansbransjen som står frem som nyfrelste bitcoinere. Den effekten begynner å dabbe av. Det er 4 måneder siden det børsnoterte selskapet Microstrategy kjøpte Bitcoin på balansen, og 7 måneder siden Paul Tudor Jones proklamerte at han hadde satt 2% av formuen i Bitcoin. Nyhetsverdien av slike handlinger er ikke like potent etter en viss tid. Det forstod jeg da nyheten om Druckenmiller sitt inntog i Bitcoin døde ut rask, og gav ingen nevneverdig kurseffekt. 

Nyheten at PayPal lanserte kryptokjøp på sin app er viktigere nyheter, og derette må vi vente på stigende tall på bruk og adopsjon. 

The easy money was yesterday.

Fun fact: Bitcoin målt i Norske kroner nærmer seg rekordnivået fra 2017. 

Nå skal du høre…

Kryptografen Podcast #66 – Richard snakker med Stig om deres planer for en “Digital Asset Bank”. Hvordan kan kundene bruke en NOK stablecoin og kryptovaluta til sparing og finansielle tjenester? Stig gir også sitt syn på prisnivået til Bitcoin og Ethereum.

Fikk du med deg dette?

Norges Bank har avholdt et webinar om arbeidet de har gjort med Digitale Sentralbankpenger (DSP). Nå står avgjørelsen på om de skal utvikle et pilotprosjekt og invitere tredjeparter til en sandkasseløsning, der man kan teste ulike konsepter.

JPMorgan forteller at kundene deres kjøper BTC i stedet for gull. I flere hundre år har gull vært ansett som en anti-inflatorisk aktiva, en trygg havn for investoren. Nå er etterspørselen større for Bitcoin enn gull hos storbankene.

Nå kan du kjøpe de mest populære kryptovalutaene og betale med norske kroner. Plattformen til Kaupang Krypto tilbyr desidert flest kryptovalutakryss i Norge. I tillegg har de laget et nyttig skatteverktøy, som selvfølgelig er frivillig å bruke, men gir deg korrekte skattetall til selvangivelsen. (Partnerinnhold)

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.