Hjem  »  Nyheter  »  Binance fjerner girede tokens

Binance fjerner girede tokens

Richard Paulsen
calendar 30,mars 2020

Innebygget belåningseffekt

Grunnlegger av BinanceChangpeng Zhao, annonserte på Twitter at børsen kommer til å fjerne flere tokens fra plattformen. Årsaken er at de aktuelle tokens har for høy grad av kompleksitet og mangel på handelsvolum.

De spesifikke tokens Changpeng sikter til er såkalte “girede tokens”, som betyr at det ligger en innbygget belåningseffekt i prisbevegelsen. For eksempel 3x bevegelsene til Bitcoin. Da vil den aktuelle token bevege seg tre ganger så mye som Bitcoin, både opp og ned. Det kan minne om et derivat, men ettersom belåning ligger i selve produktet, har det kunnet bli listet på ordinære kryptobørser.

I følge Changpeng Zhao ble disse produktene aldri populære, fordi de er relativt komplekse og gir økt risiko.

https://twitter.com/cz_binance/status/1243920446250053633?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F23870%2Fbinance-delists-all-ftx-leveraged-tokens

Populært i aksjemarkedet

I aksjemarkedet har girede ETF’s (Exchange Traded Funds) vært svært populære i lang tid. Det er først og fremst småsparere og hobbytradere som bruker disse produktene, da man ikke trenger å tilfredstille en margin eller låneavtale. Selve aksjelånet og giringen ligger innebygget i ETF’en. I USA finnes det flere hundre slike ETF’er på alt av råvarer, renter og aksjeindekser. De kommer også i mange utgaver som 3x S&P500 og 5x WTI olje.

Back