Photo by Callum Hilton from Pexels

Brutt igjennom $50,000

Bitcoin har i løpet av uke 7 brutt gjennom det symbolske $50,000 – nivået, og i tillegg etablert seg i overkant. I skrivende stund handles verdens største digitale valuta til $53,675 hos Bitfinex.

Bitcoinprisen siden november.
Kilde: BitcoinWisdom

Trillion dollar asset

Når prisen stiger, stiger også følgelig markedsverdien (market cap). Det er for øyeblikket rett over 18,6 millioner BTC i sirkulasjon, og med en pris på $53,675 per bitcoin, blir det en markedsverdi på $1,000,000,000,0000 – én trillion dollar (For ordens skyld, én billion på norsk).

Bitcoins markedsverdi siste 31 dagene.
Kilde: Tradingview

Føles riktig og en stor forskjell fra sist

I intervju med Kryptografen sier sjef i Arcane Research, Bendik Nordheim Schei, at han syntes verdistigningen føles overraskende riktig og naturlig samtidig som verdistigningen nå er veldig annerledes fra den i 2017.

Det er ikke mange måneder siden vi snakket om en trillion dollar som en stor milepæl for bitcoin. Nå har vi plutselig kommet dit og det føles overraskende naturlig og riktig, selv med den voldsomme prisoppgangen vi har sett.

Nyheter rundt både investeringer fra større selskaper og utvikling av infrastrukturen rundt bitcoin har blitt dagligdags, og det er generelt en annen annerkjennelse rundt den digitale valutaen.

Dette blir et spennende år, og jeg kan vanskelig se for meg at Teslas investering vil bli enden på visen. I 2017 havnet bitcoin i fokus pga prisstigningen, nå er det på grunn av faktisk nyheter. Det er en stor forskjell.”

Bendik Norheim Schei, Arcane Research

Jakter markedsverdien på sølv og gull

Kryptografen har tidligere skrevet om at det totale kryptovalutamarkedet har oversteget $1,5 trillioner (Verdien idag er $1,65 T). Sølv har i skrivende stund en markedsverdi på $1,463 trillioner, og fortsetter bitcoin siste tids vekst er det bare et spørsmål om tid før bitcoin alene når høyere markedsverdi enn den historiske råvaren sølv. Tesla er forøvrig forlengst forbigått med sine $760B.

Gull er med sine $9 Trillioner noe lengre unna, men analytiker og bitcoin-personligheten Anthony “Pomp” Pompliano mener Bitcoin kan ta igjen markedsverdien til gull innen det neste tiåret.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.