Dette skjer som konsekvens av flere drivere. Noen av de viktigste verdiboosterene, er at man den siste tiden har sett fler og fler finansinstitusjoner samt finansprofiler, senest Stanley Druckenmiller, kjøpe Bitcoin ikke bare på spekulasjonsbasis, men også som en inflasjonshedge for risikostyring på lik linje med gull. Nyheten om at PayPal skal tilby kjøp av kryptovaluta i sitt system, var heller ikke noen verdi-brems.

Ved forrige BTC/NOK ATH i desember 2017, sprakk boblen kort tid etterpå, og sluttet ikke å falle i verdi før den var nede i 27.000 kr – dog ikke null, som mange hevdet (og fortsatt hevder) er Bitcoins reelle verdi. Samtidig som prisen falt som et anker, fortsatte det globale nettverket å utvikle bedre løsninger for kryptovaluta som har blitt adoptert av den finansielle industrien. Du kan følge utviklingen selv i dette interaktive chartet fra Arcane Research.

BTC/USD følger etter

Selv om BTC/NOK opplever ny ATH, så har den norske kronen svekket seg mot amerikansk dollar i forhold til desember 2017, og BTC/USD har fortsatt ca 10% stigning igjen før det også blir ny ATH fra den gamle på ca $19800. Spør du oss, så er det bare et spørsmål om tid.

Vi venter i spenning!

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.