Hjem  »  Nyheter  »  Bitcoin, litecoin og ether tilgjengelig via WhatsApp

Bitcoin, litecoin og ether tilgjengelig via WhatsApp

Bendik Norheim Schei
calendar 20,mai 2019

Chat-bot for gjennomføring av transaksjoner

Flere og flere aktører gjør det nå lettere for brukere å gjennomføre overføringen av kryptovaluta på diverse plattformer. Dette er gjelder ikke lengre bare kryptobørser og leverandører av kryptowallets.

Selskapet Zulu Republic tweetet nemlig i går om en nye spesialbot, som lar brukere av WhatsApp sende og motta kryptovalutaene bitcoin, litecoin, ether og selskapets egne ZTX token. Dette gjøres via en såkalt “Lite.Im bot”, og prosessen er gjennomført ved bare noen få tastetrykk.

Skjermdump fra WhatsApp. Kun et par meldinger skal til for å overføre kryptovaluta.

Tjen kryptovaluta i WhatsApp

I tillegg til å la deg sende og motta kryptovaluta, kan man også tjene kryptovaluta ved å dele tjenesten med venner. For å sette i gang trenger man bare installere den nye WhatsApp-boten og sjekke ut alternativene. Et eksempel vises i bildet ovenfor.

Åpner snart opp for Lightning

På Twitter skriver selskapet at de snart vil åpne opp for betalinger via Lightning-nettverket. Dette er en teknologi bygget på Bitcoin, og muliggjøre hurtige mikrobetalinger.

Flere aktører gjør kryptobetalinger enklere

Kryptografen har tidligere skrevet om kryptowalleten Wuabit og hvordan også de tilgjengeliggjør kryptovaluta i Whatsapp. Deres tjenesten fungerer enda mer som en digital assistent, som hjelper deg gjennom stegene inne i WhatsApp.

Brukere fra store områder i Afrika og Asia har ikke tilgang til vanlige banktjenester, og disse nye løsningene åpner opp globale finansielle systemer for helt nye folkegrupper. Dette gir enkel tilgang på online-betalinger og lagring av egne verdier, som ikke er noen selvfølge i alle land.

Dette viser hvordan åpne blokkjeder muliggjør fri konkurranse og implementering av forskjellige løsninger, i for eksempel WhatsApp.

Gir Facebook konkurranse

Det er allerede godt kjent at Facebook har planer om å lansere sin egen stablecoin. Grunnet mulighetene for åpne tjenester og systemer, kan nå mindre aktører gi Facebook konkurranse på deres egne plattformer. Som eier av både Messenger, WhatsApp og Instagram står Facebook sterkt, men får garantert konkurranse fra mindre aktører som totalt sett sørger for bedre tjenester til forbrukere.

Back