Michael J. Saylor (Microstrategy, Flickr)

Bitcoin Mining Council

Bitcoin beveger seg nærmere $40.000 igjen, og to velkjente figurer publiserte i natt en stor manøver på Twitter. Det er opprettet et Bitcoin Mining Council med ingen andre enn Michael Saylor og Elon Musk i spissen. I Saylors tweet kommer det frem at rådet er dannet for å fremskynde miljøtiltak og promotere en synlig og transparent energibruk ved utvinning av Bitcoin.

Sammen med ledere bak store selskaper som Galaxy og ArgoBlochain skal rådet etablere en organisasjon som vil skape standardiserte energirapporter, skape og imøtekomme industriens ESG mål, i tillegg til å utdanne/hjelpe aktører samt dyrke den eksisterende markedsplassen vi har i dag. Rådet er tydelige på at de ikke skal jobbe direkte med Bitcoin. Nettstedet Coindesk kan melde om at leder i ArgoBlockchain, Peter Wall, er tydelig på at Musk og Saylor ikke kommer til å tukle med Bitcoins kode.

Elon og energidebatten

Elon Musk har hatt betydelig påvirkningskraft i kryptomarkedet over lengre tid. Det ble storslagne oppslag og jubel da Musk annonserte at Tesla godtok Bitcoin som betalingsmiddel, og tilsvarende dårlig stemning da han trakk muligheten grunnet miljøhensyn. Tesla har beholdt valutaen og er innstilt på å fortsette bruken så snart det er mer miljøvennlig. Det er derfor svært positivt å se at ordene har tyngde. Tiltaket har potensiale til å forbedre sektoren på lang sikt, ettersom energidebatten er en reell hindring for videre utvikling og normalisering av kryptovaluta, og da spesielt Bitcoin.

Møter motstand

Flere har tatt til sosiale medier for å ytre sine meninger om det nyoppstartede rådet. Flere reagerer sterkt på dette som et steg mot sentralisering av utvinning av Bitcoin, og dermed et angrep på friheten som kommer med den desentraliserte valutaen. Mange er også raskt ute med å trekke linjer mot den omstridte organisasjonen OPEC som har en betydelig påvirkning på oljeprisen.

Michael Saylor skal uttale seg ytterligere om saken når han deltar på det digitale arrangementet Consensus 2021, 25 mai.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.