Hjem  »  Nyheter  »  Bitcoin.org utsatt for angrep

Bitcoin.org utsatt for angrep

Håvard Sæther
calendar 23,september 2021

I de grytidlige morgentimer kunne twitter og flere mediehus melde om at nettstedet Bitcoin.org har vært utsatt for et angrep. Den informative nettsiden har eksistert siden 2008 og har som mål å støtte bitcoins utvikling. Nettstedet er IKKE tilknyttet Bitcoin Foundation, men det er ofte et av de første alternativene som kommer opp når man googler “bitcoin”. En grupper eller en person kjent under pseudonymet Cobra har vært kjent som sidens administrator tidligere.

No such thing as a free lunch

Innhold i artikkelen

Helt konkret skal alle som har entret nettsiden fått et pop-up vindu som har blokket hjemmesiden. En beskjed inviterer brukeren til å sende penger til en bitcoin wallet for å få dobbelt tilbake. Pengeutdelingen begrunnes med at Bitcoin Foundation vil gi tilbake til brukersamfunnet. Dette er naturligvis for godt til å være sant. Da nettstedet Coindesk oppdaterte sin artikkel rundt kl 06:00 i dag tidlig, informerte de om at hackernes btc-adresse mottatt $17.700 i små transaksjoner.

Nettsiden er i skrivende stund tatt ned. Det bidrar til at ikke flere blir lurt av nettsidens scam. Flere såkalte thought-leaders innen krypto mistenker det tar et par dager før nettsiden er tilbake. Vi følger spent med.

Back