Arget, Unsplash.

I de grytidlige morgentimer kunne twitter og flere mediehus melde om at nettstedet Bitcoin.org har vært utsatt for et angrep. Den informative nettsiden har eksistert siden 2008 og har som mål å støtte bitcoins utvikling. Nettstedet er IKKE tilknyttet Bitcoin Foundation, men det er ofte et av de første alternativene som kommer opp når man googler “bitcoin”. En grupper eller en person kjent under pseudonymet Cobra har vært kjent som sidens administrator tidligere.

No such thing as a free lunch

Helt konkret skal alle som har entret nettsiden fått et pop-up vindu som har blokket hjemmesiden. En beskjed inviterer brukeren til å sende penger til en bitcoin wallet for å få dobbelt tilbake. Pengeutdelingen begrunnes med at Bitcoin Foundation vil gi tilbake til brukersamfunnet. Dette er naturligvis for godt til å være sant. Da nettstedet Coindesk oppdaterte sin artikkel rundt kl 06:00 i dag tidlig, informerte de om at hackernes btc-adresse mottatt $17.700 i små transaksjoner.

Nettsiden er i skrivende stund tatt ned. Det bidrar til at ikke flere blir lurt av nettsidens scam. Flere såkalte thought-leaders innen krypto mistenker det tar et par dager før nettsiden er tilbake. Vi følger spent med.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.