Grunnlegger og daglig leder i Pantera Capital, Dan Morehead, spår at Bitcoin kommer til sin rette under korona- og finanskrisen i 2020. Han er tydelig på at prisen på en Bitcoin vil sette nye rekorder innen 12 måneder.

Det San Francisco baserte blokkjede- og kryptohedgefondet publiserte disse spådommene i et brev til sine investorer den 25. mars. På grunn av den pågående coronakrisen, var det naturlig å adressere mulige utfall.

Morehead og teamet i Pantera kom med et dystert budskap når det gjelder realøkonomien. Det er utsikter til negativ vekst og resesjon, som i styrke kan være noe vår generasjon ikke har opplevd. Morehead skriver:

“Jeg tror at den forestående resesjonen vil bli kraftigere enn noen annen resesjon siden andre verdenskrig.”

“Jeg har 35 års tradingerfaring fra globale makroutfordringer, og dette ligner ikke på noe jeg har sett tidligere. Med sikkerhet kan jeg si at koronakrisen vil markere slutten på en historisk lang oppgangsperiode. Konsekvensene av krisen kommer til å nå alle hjørner av verden.”

Bitcoin vil stige i etapper

Morehead skriver videre til sine investorer at den sterke korrelasjonen mellom Bitcoin og aksjemarkedet, også har vært markant i tidligere kriser. Frakoblingen skjer ikke før det har gått en til to måneder fra fallet startet.

“Vi tror nå at tiden for frakobling er tilstede. Bitcoin vil ikke lenger være korrelert med finansmarkedet i like stor grad som vi har sett de siste ukene.”

Han sammenligner Bitcoin med obligasjoner, som vanligvis fungerer som en trygg havn for investorer i usikre tider. Bitcoin vil hente seg inn i etapper, før prisen setter ny rekordnotering.

“Prisen på Bitcoin vil stige til ny all-time high over de neste tolv månedene. Det kommer ikke til å skje over natten. Min spådom er at institusjonelle investorer vil trenge 2-3 måneder for å rydde opp i eksisterende posisjoner. Deretter trenger de 3-6 måneder for å analysere muligheter innen gjeld, renter, krypto osv. Etter at de har konkludert, kommer det allokasjoner og prisen på Bitcoin kan begynne å stige drastisk.”

I dette nyhetsbrevet spår ikke Dan Morehead et eksakt prisnivå på Bitcoin, men han har tidligere sagt at Bitcoin kommer til å stige til $356.000 i løpet av et par år.

“Bitcoin ble født i en finanskrise. Bitcoin vil komme til sin fulle rett ut av denne krisen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.