Hjem  »  Nyheter  »  Bitcoin tar sektoren med seg i fallet

Bitcoin tar sektoren med seg i fallet

Håvard Sæther
calendar 06,januar 2022

Bitcoin har hatt en krevende start på det nye året og det siste døgnet har de store problemene blitt større, da den digitale valutaen sank under det kritiske støttepunktet i $46.500.

Det skulle imidlertid bare bli starten, og prisen fortsatte videre ned til $42.500 før den stabiliserte seg rundt $43.000. Fallet anses som en reaksjon på FED´s siste beskjed om kommende endringer i sine monetære retningslinjer.

Store tap på derivater

Fallet var på ingen måte uten konsekvenser. Nettstedet Coindesk rapporterte at etter en massiv likvidering av spekulanter verden over fikk vi en tap over $317 millioner kun fra Bitcoin futures.

Ambivalente markeder er ikke noe nytt, men situasjonen er ganske spesiell ettersom 87 % av posisjonene satte pengene sine på at prisen ville stige. Brukere av børsene Binance og Crypto OKEx karret til seg de største tapene med intern likvidering på rundt $500 millioner fordelt på de to kjempene.

Flere tradere merket uroen på kroppen og avsluttet sine posisjoner etter å ha observert markedets vrede.  

Traingview.com BTC / USD

Usikkerheten forplanter seg

Markedet for annen digital valuta har en tendens til å falle når det går dårlig med Bitcoin. Det skal være sagt at alt-coins har hatt utrolige økninger i lang tid, så det at tradere velger å kvitte seg med risikable posisjoner under hardt vær er ingen overaskelse.

SOL token, som blant annet har fått et godt fotfeste i NFT-verdenen, falt fra rundt $168 til $143. Fallet er stort, men markedet beholder $130-140 som kritisk grense før det virkelig vil påvirke prisen på den stadig med anerkjente tokenen.

Ether futures endte med en likvidering på $164 millioner. Det skjer da parallelt med et betydelig prisfall som fremdeles sliter med å finne fotfeste ved $3.400.

Tradingview.com ETH / USD

Store mengder frykt og usikkerhet har tatt kontroll over markedet i dag. Vi følger med videre for å se hvordan dette vil utvikle seg.

Kilde: Coin360.com
Back