I mai 2020 kommer den planlagte halveringen av “mining-rewards” i Bitcoinkjeden. Det betyr at antall nye bitcoin som blir mintet faller fra 657.000 per år, til 328.500. Det kan i følge en hedgefondforvalter føre til at bitcoinprisen stiger til mellom $20.000 og $50.000 allerede neste år.

Estimatet er gitt av Charles Hwang, direktør i hedgefondet Lightning Capital og professor på Baruch College, er basert på en fundamental analyse av tilbud og etterspørselen av Bitcoin.

I den nå svært så kjente mediumposten til Hwang, antar han at etterspørselen holder seg stabil på rundt 633.000 bitcoins gjennom 2021. Under den samme perioden vil antall nye bitcoins halvere seg fra 657.000 til 328.500.

“Dette skiftet i tilbudskurven, vil mest sannsynlig være startpunktet for et nytt og kraftig bitcoinrally”

Selv om Lightning Capital kun er et mellomstort hedgefund, har de godt selskap av andre investorer, institusjoner og analytikere som peker på at halvering av mining rewards kommer til å sende bitcoin høyere.

Denne halveringen skjer hvert fjerde år. De forrige halveringene i 2012 og i 2016 representerte startet på lange oppgangsperioder, selv fra ulikt startpunkt. Den tyske banken BayernLB har tidligere spådd at halveringen i 2020 vil sende bitcoin til $90.000.

Etterspørselskurven

Selv mener Charles Hwang i Lightning Capital, at hans estimater er konservative. Han skriver at 82.000 bitcoins vil bli kjøpt gjennom dark markets, og 546.000 bitcoins vil bli kjøpt gjennom LocalBitcoins.

Kommer det høyere etterspørsel fra andre kilder vil det kunne stramme til markedet enda mer enn hva Hwang hevder. I følge oversikten har han satt et veldig lavt estimat på f.eks Bitcoin ETF og velstående individer. Mange ser på bitcoin som en ukorrelert aktiva som hører hjemme i en langsiktig spareportefølje.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.