Hjem  »  Nyheter  »  Bitcoinminere i Xinjiang har fått ordre om å stenge ned

Bitcoinminere i Xinjiang har fått ordre om å stenge ned

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 10,juni 2021

Bitcoinminere i en av de største økonomiske og teknologiske utviklingssonene i Kinas Xinjiang-provins har fått ordre fra myndighetene om å stenge driften umiddelbart. Dette følger av ordre fra “The Reform and Development Commission in the Changji Hui Autonomous Prefecture in Xinjiang” som onsdag sendte ut en underretning til sine representanter i “Zhundong Economic Technological Development Park“.

Det er The Block Crypto som først rapporterte om saken, og nettstedet hevder de har fått bekreftet at myndighetsrepresentanter i regionen har mottatt intruksjoner om å stenge all miningaktivitet i regionen.

15.500 kvadratkilometer

Utviklingsparken er et 15.500 kvadratkilometer stort område med en rekke kullproduksjonnæringer, inkludert kullbaserte kraftverk og industrifabrikker. Det huser også noen av de største bitcoinminerene i landet på grunn av den høye kapasiteten til fossil energi.

Instruksjonene kommer som konsekvens av advarslene om bitcoin trading og mining utsted av de kinesiske myndighetene den siste måneden.

Selv om det er vanskelig å finne ut hvor mye energikapasitet som driver bitcoinmining i Changji Prefecture, er Zhundong-utviklingsparken kjent for å være et stort bitcoinmining-knutepunkt i Xinjiang med overveiende fossil energi.

Hash rate

Nyheten om innstramningene i Kina kan potensielt påføre en mer alvorlig innvirkning på bitcoins hashrate enn innstrammningene utstedt av motparten i Indre Mongolia.

Samtidig som begge provinsene hovedsakelig er avhengige av fossil energi, har bitcoinmining i Xinjiang alltid overgått Indre Mongolia. Videre har bitcoinminere i Indre Mongolia allerede begynt å flytte ut av regionen siden begynnelsen av mars.

Bitcoins totale syvdagers gjennomsnittlige datakraft har hatt en liten vekst til 150 exahashes per sekund (EH / s) siden den siste justeringen av miningproblemer som skjedde 29. mai.

Et steg i riktig retning?

Samtidig som nyheten i Kina er vanskelig å forutse konsekvensene av i det store bildet, så er nyheten et steg i riktig retning når det kommer til å redusere bitcoinmining med bruk av fossil energi.

Samtidig hadde mydighetene i Sichuan, et annet stort mining-knutepunkt for bitcoin kjent for sin billige vannkraft, et møte i forrige uke for å måle hvordan nedleggelse av bitcoin-minere ville påvirke den lokale vannkraftøkonomien. Ingen umiddelbar plan ble kunngjort under møtet.

Back