Bitcoin har fått fart de siste dagene. Siden i går har prisen på verdens største kryptovlauta steget fra 8663 dollar til 9099 dollar nå på torsdag morgen, ifølge tall fra Bitstamp.

Dette er en økning på over 5,5 prosent. Ser du på hele mars, har bitcoin økt fra 8.410 dollar, dvs. med over åtte prosent.

Verdens finansmarkeder har nylig blitt påvirket av utbruddet av koronaviruset, noe som har gjort at sentralbanker og andre institusjoner rundt om i verden har måtte gått ut med de er klare til å iverksette tiltak for å støtte økonomien.

– Støttetiltakene som er nevnt av blant annet Det internasjonale pengefondet ser ut til å ha påvirket kryptomarkedene også. Det kan være et tegn på at bitcoin ikke er fullt så frittstående fra aksjemarkedene som folk kanskje håper, men det er fortsatt for tidlig å trekke noen konklusjoner, sier kryptoekspert Totte Löfström til Kryptografen.

Ikke trekk for store konklusjoner

Dette er første gang bitcoin har kostet over 9000 dollar siden 26. februar.

Ifølge Totte Löfström bør investorene imidlertid være forsiktige når det gjelder å verdsette retningen på bitcoinprisen.

– Bitcoinprisen har beveget seg relativt lite og har ligget mellom rundt 8500 og 9000 dollar i det siste, så jeg tror ikke at man skal trekke for store konklusjoner fordi vi nå er over 9000 dollar. Prisen kan godt falle til 8500 dollar igjen i morgen, sier han.

Bitcoins samlede markedsverdi har nå steget til 166 milliarder dollar, og bitcoin utgjør i dag 63,8 prosent av den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer, ifølge Coinmarketcap.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.