www.pexels.com

Torsdag 1. Oktober ble Arthur Hayes og andre eiere og eierfirmaer siktet av amerikanske CFTC (US Commodity Futures Trading Commission) for å ha tilbudt Amerikanske kunder ulovlige derivatprodukter. BitMEX er en av verdens største tilbydere av derivatprodukter knyttet til Bitcoin.

I tillegg til dette, ble Hayes og Samuel Reed (BitMEX CTO) siktet av statsadvokaten i New York – Audrey Strauss, for å både bryte, samt planlegge å bryte “Bank Secrecy Act” i tillegg til manglende implementering av AML/KYC reguleringene (Anti money laudering/Know your customer). Reed har blitt arrestert, og det spekuleres i om Hayes og andre sjefer vil lide samme skjebne.

BitMEX og deres advokater har gått ut og sagt de kommer til å motsette seg anklagene, og at de i tillegg “alltid har operert i god tro for å underlegge oss alle reguleringer og krav” fra USA. Videre har de gått med på CFTCs etterforskning.

Skal ha mottatt $11 milliarder

Anklagene går ut på at BitMEX angivelig skal ha omsatt for $11 milliarder i Bitcoin på plattformen deres, og samtidig ha tjent over $1 milliard på avgifter. Dette har de visstnok gjennomført fra USA, og mottatt ordre fra amerikanere. Dette i seg selv er ikke problemfritt, problemet er at BitMEX ikke er registrert som kryptobørs i USA og bryter derfor reglene rundt tilbud av investeringsprodukter. Det er spesielt handel i futures og opsjoner som er problemet.

CFTC fremlegger samtidig krav om at BitMEX skal refundere kunder, betale sivile bøter, og kansellere alle kontrakter og avtaler for samtlige berørte kunder.

“As a derivatives market regulator that supports innovation and ingenuity, it is imperative that we actively police trading platform activity and remove the bad apples so that legitimate, law-abiding marketplaces can flourish, (…) We will not stand for any participant brazenly flouting our rules. I look forward to the successful resolution of this matter and the beneficial impact it will have in this market by holding those who deliberately ignore the law accountable.”

Brian Quintenz, CFTC

Etterspørsel-smell

Arcane Research rapporterer om at “Open interest” på BitMEXs Bitcoin derivater akuratt traff et årlig lavpunkt etter at CFTC annonserte anklagene.

Du kan lese videre om saken hos svenske Trijo News.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.